Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hernerisotto

Risottoja voi varioida monin tavoin. Tässä yksinkertaisessa, mutta herkullisessa risotossa maistuvat sitruuna ja herneet.

Hernerisotto
Hernerisotto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 l vettä
  • kasvisliemikuutiota
  • 1-2  (170 g) sipulia
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl risottoriisiä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 1 dl
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
  • 100 g parmesaania lastuina

Pinnalle

  • ½ dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Keitä vesi, lisää kasvisliemikuutiot.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli läpikuultavaksi kattilassa Oivariini rasvassa, älä ruskista.
  3. Lisää kattilaan riisi, kuullota hetki. Lisää 2 - 3 dl kasvisliemestä. Kuumenna välillä sekoittaen ja anna nesteen imeytyä riisiin.
  4. Lisää seuraavat 2 - 3 dl kasvislientä. Jatka näin, kunnes riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä suutuntuma jäljellä (n. 16 min alhaisella lämmöllä). Mausta pippurilla.
  5. Lisää crème fraîche, sitruunamehu, herneet ja suurin osa juustosta. Kuumenna.
  6. Anna risoton tekeytyä hetki kannen alla ennen tarjoilua. Risotto saa olla mehevää ja kosteaa rakenteeltaan, joten lisää tarvittaessa 1 dl kuumaa vettä.
  7. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele loput juustolastut sekä persilja päälle.
  8. Tarjoa heti esim. broilerifileen kanssa tai kasvisruokana.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 89 kcal
Proteiini 2,9 g
Hiilihydraatti 12,1 g
Rasva 2,9 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search