
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 45 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 1 kg hirven, poron tai naudan paistia
- 2-3 sipulia
- 1 tl suolaa
- ¾ tl mustapippuria
- 2 rkl riistafondia
- 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
- 4 dl vettä
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 dl sokeroitua mustaherukkamehua
- 2-3 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- 2 rkl vehnäjauhoja
Paistamiseen
-
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
Päälle
- tuoretta timjamia tai persiljaa
- 1 kg hirven, poron tai naudan paistia
- 2-3 sipulia
- 1 tl suolaa
- ¾ tl mustapippuria
- 2 rkl riistafondia
- 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
- 4 dl vettä
- 2 dl Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
- 2 dl sokeroitua mustaherukkamehua
- 2-3 tl basilikaa
- 1 tl timjamia
- 2 rkl vehnäjauhoja
Paistamiseen
- Valio Oivariini® rasvaa
Päälle
- tuoretta timjamia tai persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita hirvipaistin valmistaminen puhdistamalla paisti kalvoista. Kuutioi reiluiksi paloiksi.
- Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla Oivariini rasvassa ja siirrä ne sitä mukaa pataan tai kattilaan (pese paistinpannu tarvittaessa välillä).
- Paista hienonnettu sipuli ja lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fondi, tomattisose ja vesi.
- Anna hirvipaistin kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 1 - 2 tuntia kunnes lihat ovat kypsyneet.
- Lisää ruokakerma, mustaherukkamehu ja kuivatut yrtit.
- Sekoita vesitilkkaan vehnäjauhot. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kiehua 2 - 3 min. Tarkista maku.
- Lisää tarjoiluastiaan kastikkeen päälle tuoretta timjamia. Tarjoa hirvipaisti perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
87 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatti
2,7 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
1,2 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® rasvaa
- tuoretta timjamia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.