Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hirven paisti

Hirvipaisti on maukas riistaruoka, joka kruunaa viikonlopun aterian. Tarjoa hirvipaistin kanssa perunasosetta ja paistettuja kanttarelleja.

Hirven paisti
Hirven paisti

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg hirven, poron tai naudan paistia
  • 2-3  sipulia
  • 1 tl suolaa
  • ¾ tl mustapippuria
  • 2 rkl riistafondia
  • 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
  • 4 dl vettä
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 2 dl sokeroitua mustaherukkamehua
  • 2-3 tl basilikaa
  • 1 tl timjamia
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Paistamiseen

Päälle

  • 0 kg tuoretta timjamia tai persiljaa

Ohje

  1. Aloita hirvipaistin valmistaminen puhdistamalla paisti kalvoista. Kuutioi reiluiksi paloiksi.
  2. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla Oivariini rasvassa ja siirrä ne sitä mukaa pataan tai kattilaan (pese paistinpannu tarvittaessa välillä).
  3. Paista hienonnettu sipuli ja lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää fondi, tomattisose ja vesi.
  4. Anna hirvipaistin kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 1 - 2 tuntia kunnes lihat ovat kypsyneet.
  5. Lisää ruokakerma, mustaherukkamehu ja kuivatut yrtit.
  6. Sekoita vesitilkkaan vehnäjauhot. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeeseen samalla sekoittaen. Anna kiehua 2 - 3 min. Tarkista maku.
  7. Lisää tarjoiluastiaan kastikkeen päälle tuoretta timjamia. Tarjoa hirvipaisti perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Vinkki

Lisää halutessasi tarjoiluastiaan kastikkeen päälle Valio smetanaa ja suikaloituja maustekurkkuja. Voit hauduttaa hirvipaistin myös uunissa aluksi 200 asteessa 30 min. Alenna lämpö 150 asteeseen. Hauduta vielä 1 - 1 1/2 tuntia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal
Proteiini 12 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 3 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® rasvaa
  • tuoretta timjamia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search