Valmistusaika
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
16 h
Yhteensä
16 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni100°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg hirven jauhelihaa
- 1-2 (150 g) sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- 0 kg alumiinifoliota
Tarjoiluun
-
1 prk (400 g)
Valio turkkilaista luomujogurttiaValio Luomu™ turkkilainen jogurtti on luomumaidosta valmistettua, paksua ja lempeän täyteläistä jogurttia, joka sopii yhtä…
- ¼ tl suolaa
Sipulilisuke
- 500 g puna- tai keltasipulia
-
50 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 4-5 katajanmarjaa murskattuna
- 2 rkl omenaviinietikkaa
Jaa resepti
Ohje
- Laita taikinalapa/ -koukku yleiskoneeseen. Lisää jauheliha, aivan pieneksi hakkelukseksi leikatut sipulit sekä mausteet.
- Anna koneen muokata jauhelihataikinaa hiljalleen n. 30 min. Tehoa tarvitset aluksi enemmän, jotta saat taikinan pyörimään yhtenä massapallona koneessa. Tämän jälkeen voit alentaa puoliteholle. Vaivaamisen aikana taikina tulee säikeenomaiseksi ja sillä saadaan kebablihalle ominainen tiivis rakenne.
- Jaa taikina kahtia. Nosta kumpikin pala kahden, reilunkokoisen folion päälle. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin noin 22 cm:n pituiset, tasapaksut tangot.
- Kääri foliot tangon ympärille. Kierrä molemmista päistä "karkkimaisesti" erittäin kireälle, jolloin murekemassa tiivistyy ja napakoituu.
- Kypsennä uunin keskitasolla 100 asteessa n. 4 tuntia. Käännä rullia paistamisen puolivälissä.
- Voit poistaa rullista ylimääräisen nesteen tekemällä haarukalla muutaman piston folion läpi rullan toiseen päähän ja valuuttaa siitä nesteen pois.
- Kebablihan rakenne ja maut tiivistyvät, jos tarjoat sen vasta seuraavana päivänä. Anna tällöin lihan jäähtyä foliossa ja nosta sitten jääkaappiin.
- Leikkaa kebabliha ohuiksi lastuiksi. Kuumanna lastut nopeasti voissa pannulla. Tarjoa suolalla maustetun jogurtin ja sipulilisukkeen kanssa.
Sipulilisuke
- Halkaise sipulit ja leikkaa viipaleiksi.
- Kuumenna voi paistinpannulla, lisää sipulit, (sokeri,) suola ja murskatut katajanmarjat. Kuullota.
- Lisää viinietikka ja anna hetki kiehua, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
103 kcal
Proteiini
11 g
Hiilihydraatti
2,6 g
Rasva
5,2 g
Tyydyttynyt rasva
2,5 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- alumiinifoliota
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.