Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hirvipaisti & syysjuureksia

Hirvipaisti ja syksyiset juurekset ovat herkkuhetkien ruokaa. Pataruokien valmistuksessa on oltava kärsivällinen, jotta liha ehtii mureutua ja maut tasoittua. Valmis pataruoka on kuitenkin kaiken odottamisen arvoinen.

Hirvipaisti & syysjuureksia
Hirvipaisti & syysjuureksia

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg hirven paistia
  • 2-3 rkl (30 g)
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g
  • 1½ tl suolaa
  • 2 tl pippurisekoitusta
  • 7-8 dl vettä
  • 5 (600 g) sipulia
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 500 g porkkanoita
  • 1-2  (200 g) palsternakkaa
  • 1 pala (150 g) juuriselleriä
  • 1 pala (300 g) lanttua
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön ruokakermaa 15%
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl tomaattipyreetä

Ohje

  1. Poista kalvot paistista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi (n. 5 x 5 cm).
  2. Ruskista liha 3 - 4 erässä voissa pannulla. Siirrä lihakuutiot n. 4 litran kannelliseen kattilaan tai pataan. Mausta.
  3. Lisää vesi. Anna kiehua n. 1 t 15 min hiljaa kannen alla. (Kypsymisaikaan vaikuttaa paistin laatu. Vasan paisti ja sisäpaisti kypsyvät nopeammin.)
  4. Kuori sillä aikaa sipulit ja juurekset.
  5. Lisää sipulit puolikkaiksi leikattuina pataan. Leikkaa juurekset kuutioiksi ja lisää pataan.
  6. Anna kiehua vielä n. 30 min. Tarkista lihan ja juuresten kypsyys.
  7. Lisää ruokakerma ja tomaattisose. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Lisää pinnalle halutessasi persiljaa.

Vinkki

Tarjoa kuoriperunoiden tai täysjyväriisin kera.

Valmista pataa kerralla iso annos ja lämmitä viikolla nopeaksi arkiruoaksi. Voit myös pakastaa sitä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 72 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 3 g
Rasva 2,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,2 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search