Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hokkaido-kurpitsapasta

Upean oranssi hokkaido-kurpitsa sopii monenlaiseen ruokaan, kuten tähän maistuvaan pastaan. Kurpitsaa kannattaa paahtaa kerralla useampaankin ruokaan.

Hokkaido-kurpitsapasta
Hokkaido-kurpitsapasta

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (450 g) hokkaido-kurpitsaa (ks. vinkki)
  • 3 rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • 300 g pastaa, penne
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 100 g babypinaattia
  • 3 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • 50 g (1 dl)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Ohje

  1. Laita kurpitsa leivinpaperilla suojatun ritilälle uuniin 175 asteeseen. Kypsennä n. 1 h. Paahda jossakin vaiheessa kypsentämistä myös pinjansiemenet leivinpaperin päällä uunipellillä ylimmällä tasolla 5 - 10 min. (Siemenet paahtuvat myös hetkessä liedellä kuivalla pinnoitetulla pannulla.)
  2. Halkaise kurpitsa. Poista siemenet ja lusikoi hedelmäliha lastumaisesti kulhoon. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.
  3. Keitä pasta pakkauksen mukaan "al dente". Valuta.
  4. Lisää pastan joukkoon kurpitsaseos, oliiviöljy, pinaatinlehdet, salaattijuusto ja pinjansiemenet. Kuumenna sekoitellen.
  5. Jaa annoslautasille ja ripottele päälle reilusti juustoraastetta.

Vinkki

Kurpitsaa kannattaa kerralla paahtaa reilummin. Näin siitä voi valmistaa ruokaa useammalle aterialle tai laittaa sitä pakastimeen myöhempää käyttöä varten. Lämpimät kurpitsavoileivät: Levitä kuuden ison paahtoleipä- tai maalaisleipäviipaleen päälle Valio Koskenlaskija® Ruoka cheddaria. Levitä päälle paahdettua kurpitsaa, salaattijuustoa ja pinaatinlehtiä. Rouhi päälle suolaa ja pippuria myllystä. Laita pinnalle Valio Mustaleima® juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin yläosassa n. 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 187 kcal
Proteiini 6,9 g
Hiilihydraatti 18,1 g
Rasva 9,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search