Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hummingbird-muffinit eli banaani-pähkinämuffinit

Hummingbird-kakku on amerikkalainen klassikko. Mehevän hedelmäinen taikina taipuu myös muffineiksi. Muffinit kuorrutetaan porkkanakakun tavoin sulatejuustokreemillä.

Hummingbird-muffinit eli banaani-pähkinämuffinit
Hummingbird-muffinit eli banaani-pähkinämuffinit

Ainesosat

muffinia

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 1 tl kanelia
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 1 tlk (230/145 g) ananasmurskaa
  • 2 pientä banaania

Kuorrutus

Pinnalle

  • 10 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl speltti- tai kaurahiutaleita
  • ¼ dl pekaanipähkinöitä
  • 1 tl hunajaa

Lisäksi

  • 12  Amerikan muffinivuokaa

Ohje

  1. Sekoita kaikki muffinien ainekset, pähkinät rouhittuna, ananasmurska valutettuna ja banaani kuutioituna.
  2. Lusikoi taikina muffinipeltiin laitettuihin amerikanmuffinivuokiin.
  3. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä.
  4. Valmista kuorrutus: vatkaa Koskenlaskija, huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon muussattu banaani. Pursota kuorrutus muffinien pinnalle.
  5. Paahda pannulla voissa ja hunajassa hiutaleet ja rouhitut pähkinät. Ripottele kuorrutuksen päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 261 kcal
Proteiini 4,4 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 12,8 g
Tyydyttynyt rasva 4,8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search