Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 dl (150 g) omenaraastetta
-
½ prk
Valio raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2½ tl leivinjauhetta
Päälle
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- 0 kg kuorittuja seesaminsiemeniä ja/tai
- 0 kg hasselpähkinärouhetta ja/tai
- 0 kg mantelilastuja
Tarjoiluun
-
0 kg
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä Oivariini, maito, karkea omenaraaste ja raejuusto.
- Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty
- Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele jauhotetulla kädellä kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille pyöreät leivät (Ø 26 - 28 cm).
- Jaa ne leivinpyörällä kahdeksaan osaan
- Valuta päälle hunajaraitoja. Ripottele pinnalle esim. seesaminsiemeniä, pähkinärouhetta ja / tai mantelilastuja. Voit myös laittaa ainekset sektoreittain tai kehittäin.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 15 min tai kiertoilmauunissa molemmat pellit samanaikaisesti 200 asteessa
- Sipaise pinnalle Oivariini rasvaa. Nauti tuoreina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kuorittuja seesaminsiemeniä
- hasselpähkinärouhetta
- mantelilastuja
- Valio Oivariini® rasvaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.