
Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
20 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
leipää
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
-
2 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 2 dl (150 g) omenaraastetta
-
½ prk
Valio raejuustoaRasvaton ja laktoositon Valio raejuusto sopii kevyeen ruokavalioon, täydentämään salaatteja, uuniperunoiden täytteisiin, laatikkoruokiin, munavoihin, lisukkeeksi…
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2½ tl leivinjauhetta
Päälle
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- kuorittuja seesaminsiemeniä ja/tai
- hasselpähkinärouhetta ja/tai
- mantelilastuja
Tarjoiluun
-
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
- 2 dl Valio maitoa
- 2 dl (150 g) omenaraastetta
- ½ prk Valio raejuustoa
- 4½ dl vehnäjauhoja
- 2½ tl leivinjauhetta
Päälle
- 3 rkl juoksevaa hunajaa
- kuorittuja seesaminsiemeniä ja/tai
- hasselpähkinärouhetta ja/tai
- mantelilastuja
Tarjoiluun
- Valio Oivariini® rasvaa
Jaa resepti
Ohje
- Yhdistä Oivariini, maito, karkea omenaraaste ja raejuusto.
- Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty
- Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele jauhotetulla kädellä kahdelle leivinpaperilla päällystetylle pellille pyöreät leivät (Ø 26 - 28 cm).
- Jaa ne leivinpyörällä kahdeksaan osaan
- Valuta päälle hunajaraitoja. Ripottele pinnalle esim. seesaminsiemeniä, pähkinärouhetta ja / tai mantelilastuja. Voit myös laittaa ainekset sektoreittain tai kehittäin.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 10 - 15 min tai kiertoilmauunissa molemmat pellit samanaikaisesti 200 asteessa
- Sipaise pinnalle Oivariini rasvaa. Nauti tuoreina.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
243 kcal
Proteiini
6,2 g
Hiilihydraatti
32 g
Rasva
9,6 g
Tyydyttynyt rasva
1,7 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kuorittuja seesaminsiemeniä
- hasselpähkinärouhetta
- mantelilastuja
- Valio Oivariini® rasvaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.