Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Hunajapiirakka

Hunajapiirakka on koukuttavan mehevä herkku kahvi- tai brunssipöytään. Täytteeseen lisätty jogurtti taittaa mukavasti täytteen makeutta tehden siitä tasapainoisen ja täyteläisen. Jogurttia voi tarjota myös piirakan kanssa nautittavaksi.

Hunajapiirakka
Hunajapiirakka

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 100 g
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 dl
    Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl vaniljajauhetta

Pinnalle

  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

Pohja

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina. Nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy Ø n. 25 cm:n piirakkavuokaan. Painele reunat huolellisesti vuokaa vasten. Laita pohjan päälle tiiviisti alumiinifolio tai leivinpaperi ja paistoherneet. Nämä estävät pohjaa valahtamaan reunoilta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uuni alaosassa 200 asteessa 15 min.

Täyte

  1. Sulata voi ja sokeri pannussa tai kattilassa. Lisää hunaja. Anna jäähtyä.
  2. Sekoita joukkoon etikka ja suola.
  3. Yhdistä kerma ja jogurtti kulhossa. Vatkaa joukkoon munat. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
  5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  6. Anna jäähtyä hyvin (mieluiten jääkaapissa yön yli) ennen tarjoilua.

Vinkki

Tarjoile piirakan kanssa Valio kreikkalaista jogurttia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 346 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 39,3 g
Rasva 19,1 g
Tyydyttynyt rasva 10,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search