Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 45 min
Yhteensä
5 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
-
100 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
- 1½ dl juoksevaa hunajaa
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
-
1½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 dl
Valio Keittiön kreikkalaista jogurttiaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 kananmunaa
- 2 rkl maissitärkkelystä
- ½ tl vaniljajauhetta
Pinnalle
- 0 kg sormisuolaa
Jaa resepti
Ohje
Pohja
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Lisää jääkaappikylmä voi kuutioina. Nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy Ø n. 25 cm:n piirakkavuokaan. Painele reunat huolellisesti vuokaa vasten. Laita pohjan päälle tiiviisti alumiinifolio tai leivinpaperi ja paistoherneet. Nämä estävät pohjaa valahtamaan reunoilta esipaiston aikana. Esipaista pohjaa uuni alaosassa 200 asteessa 15 min.
Täyte
- Sulata voi ja sokeri pannussa tai kattilassa. Lisää hunaja. Anna jäähtyä.
- Sekoita joukkoon etikka ja suola.
- Yhdistä kerma ja jogurtti kulhossa. Vatkaa joukkoon munat. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja vaniljajauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa.
- Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
- Anna jäähtyä hyvin (mieluiten jääkaapissa yön yli) ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
346 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
39,3 g
Rasva
19,1 g
Tyydyttynyt rasva
10,8 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sormisuolaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.