Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
75 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g kaurakeksejä
Täyte
- 5-6 dl (250 g) mansikoita
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 7 liivatelehteä
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 2 rkl sitruunamehua
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
Pinnalle
- 0 kg vadelmia ja mustikoita
Kiille
- 2 dl mehua, esim. mansikka- tai sekamehua
- 1 dl hyytelösokeria
Jaa resepti
Ohje
- Leikkaa irtopohjavuokaan (ø 22-24 cm) leivinpaperista pohjan kokoinen pala ja aseta se vuokaan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet myös vuoan reunoille. Kastele paperisuikaleet vedessä, jolloin ne tarttuvat vuoan reunaan.
- Sulata voi. Hienonna keksit esim. muovipussissa ja sekoita muruihin voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle.
- Valmista täyte: Jos käytät pakastemarjoja, siivilöi talteen niistä sulanut mehu kiillettä varten. Soseuta marjat. Lisää soseeseen sokerit. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min.Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi pois ja liuota kiehuvan kuumaan sitruunamehuun, älä keitä. Yhdistä Viola, rahka ja marjasose. Lisää liivateseos ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto viimeisenä. Kaada täyte vuokaan ja peitä foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
- Koristele marjoilla. Pakastevadelmia riittää 2 - 3 dl, tuoreita marjoja voi käyttää enemmän, 6 - 8 dl. Mittaa kattilaan (tarvittaessa vedellä jatkettu) mehu, kuumenna kiehuvaksi. Lisää hyytelösokeri. Kiehauta. Anna jäähtyä 3 - 4 min. Kaada seos hitaasti marjojen päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa 1 - 2 h ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta, poista reunapaperit ja laita tarjolle
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
223 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
23,6 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,6 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- vadelmia ja mustikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.