Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan birria-tacot

Mausteiset birria-tacot hurmaa jokaisen syöjän. Tulinen kastike ja sisältä suussa sulavat, mutta pannulla päältä rapeaksi paistetut tacot ovat täydellinen yhdistelmä. Dippaa tacoja kastikkeeseen jokaisella suupalalla ja rakastu! Tulisuutta voit säädellä oman maun mukaan vähentämällä chilien määrää. Jos et löydä kaikkia eri chililaatuja lähikaupan maustehyllyltä, voit jättää osan pois ja lisätä tarvittaessa toisen chilin määrää.

Imanin ja Leenan birria-tacot
Imanin ja Leenan birria-tacot

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Birria-kastike

  • 10 mustapippuria
  • 10 maustepippuria
  • ½ tl kuminan siemeniä
  • 1 kanelitanko, pieni
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kokonaista neilikkaa
  • ½ rkl chilijauhetta, guajillo
  • ½ rkl chilijauhetta, chipotle
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl meiramia
  • ½ sipuli
  • 3 tomaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 punainen chilipalko
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 isoa tai 4 pientä siitakesieniä
  • 1 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 kasvisliemikuutio

Nyhtökaura-täyte

  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4-5  siitakesieniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1,4 pkt (à 215 g)
    Gold&Green® Nyhtökaura® Meksikoa
    Maukas uutuus seikkailunnälkäisille! Uusi Gold&Green® Nyhtökaura® vie aterian mittaiselle makumatkalle Meksikoon! Pakkauksen mukana tuleva maustekastike…
    Gold&Green® Nyhtökaura® 215 g Mexico
  • ½ dl vettä
  • 0 kg suolaa oman maun mukaan

Tacojen kokoamiseen

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt tortillaa, pientä (vehnä-maissi tai maissi)
  • 1⅓ pussia
    Valio maustettua juustoraastetta, Mexican
    Valio Mexican style juustoraaste tuo tuulahduksen Meksikon makumaailmaa ja uutta twistiä tuttuihin ruokiin! Maustettuun juustoraasteeseen…
    Valio Mexican style e150 g juustoraaste
  • 0 kg tuoretta korianteria koristeluun
  • 1 lime, halutessasi

Ohje

Birria-kastike

  1. Paahda pippureita, kuminansiemeniä, kanelitankoa, toista laakerinlehteä ja neilikkaa kuivalla pannulla keskilämmöllä muutama minuutti välillä sekoittaen. Siirrä tehosekoittimeen. Lisää pannulle kuivat chilit ja paahda muutama sekunti koko ajan pannua heiluttaen. Lisää chilit sekä oregano ja meirami samaan tehosekoittimeen.
  2. Leikkaa sipuli ja tomaatit neljään osaan. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise chili kahtia, poista siemenet ja valkoinen sisus.
  3. Lisää paistinpannulle 1 tl öljyä sekä sipuli, tomaatit, chili, valkosipulinkynnet ja kokonaiset siitakesienet. Paista kovalla lämmöllä hieman poltettu pinta aineksiin, käännä välillä.
  4. Siirrä vihannekset tehosekoittimeen mausteiden kanssa. Lisää joukkoon inkivääritahna, tomaattipyree, loput rypsiöljyt (vajaa ½ dl), omenaviinietikka, kylmää vettä ja kasvisliemikuutio. Aja tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Siirrä kastike siivilän läpi kattilaan ja anna porista miedolla keskilämmöllä noin 30 minuuttia ilman kantta.

Nyhtökaura-täyte

  1. Leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja valkosipulinkynnet isoiksi siivuiksi.
  2. Lisää öljy pannulle. Kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Revi siitakesienet käsin paloiksi, lisää palaset ja laakerinlehti sipulien joukkoon, kuullota pehmeäksi.
  3. Lisää Nyhtökaura murentamalla se suoraan pannulle käsin pieniksi suikaleiksi. Lisää myös pussissa tulleet mausteet sekaan ja sekoita kunnolla. Paista miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes birria-kastike on valmista.
  4. Lisää hetki ennen paiston loppua hieman vettä joukkoon ja keitä kasaan, tämä auttaa tekemään Nyhtökaura-täytteestä kostean ja lihaisan. Maista lopuksi ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista laakerinlehti. Siirrä Nyhtökaura lautaselle odottamaan.

Tacojen kokoaminen

  1. Nosta pannun lämpö keskilämmölle, lisää pieni loraus öljyä.
  2. Kasta tortillat yksitellen kauttaaltaan birriakastikkeeseen ja nosta pannulle.
  3. Lisää ruokalusikallinen Nyhtökaura-täytettä jokaisen tacon toiselle puolelle, ripottele päälle juustoraastetta. Sulje tacot. Paista tacoja yksitellen molemmin puolin minuutin tai pari (tai kunnes juusto on sulanut ja tacot saaneet väriä pintaan).
  4. Kaada birriakastiketta pieneen kulhoon. Ripottele päälle hieman juustoraastetta. Siirrä tacot lautaselle kulhon viereen. Viimeistele ne korianterilla ja juustoraasteella. Tarjoile birriakastikkeen kanssa dippaamalla tacoa jokaisella suupalalla kastikkeeseen. Halutessasi voit puristaa päälle vielä limen mehua.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 151 kcal
Proteiini 7,6 g
Hiilihydraatti 5,1 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 2,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search