Siirry sisältöön
Reseptiyhteistyö

Imanin ja Leenan kookoscurry

Tämä kookoscurry on kuin ikiklassikko kookoskana, mutta kasvisversiona. Curry valmistuu puolessa tunnissa, joten se on mitä mainioin arkiruoka. Kana vaihdetaan suikaleisiin, jotka marinoidaan ennen paistoa samoilla mausteilla kuin itse kastike, jotta ne imevät itseensä maksimaalisen määrän täyteläistä makua. Annosta voi myös varioida oman maun mukaan – kokeile vaihtaa keltainen curry vihreään, jos pidät mausteisemmasta, tai sujauta joukkoon vihanneslaatikon pohjalta lempparikasviksia.

Imanin ja Leenan kookoscurry
Imanin ja Leenan kookoscurry

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 sipuli
  • 60 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 pkt (à 240 g)
    Gold&Green® suikaleita original
    Gold&Green® mureat ja mehevät Original-suikaleet ovat maukas kasvipohjainen vaihtoehto arkikokkailuun. Mureilla ja mehevillä suikaleilla valmistat…
    Gold&Green® Mureat ja mehevät suikaleet 240 g, Original
  • 3 tl currytahnaa, keltaista
  • 3 tl inkivääritahnaa
  • 3 tl soijakastiketta
  • ½ punainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl tomaattimurskaa, hienoa
  • 1 prk (à 250 ml) kookoskermaa

Lisäksi

  • 0 kg basmatiriisiä, jos syöt annoksen riisin kanssa
  • 0 kg tuoretta basilikaa, pari oksaa
  • 0 kg jalapenoa tai chiliä, jos kaipaat tulisuutta
  • 1 lime

Ohje

  1. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Murenna suikaleet käsin sopiviksi suupaloiksi.
  2. Lisää puolet voista (30 g) pannulle. Lisää sipulirenkaat, suikaleet, 1 tl currytahnaa, 1 tl inkivääritahnaa ja 1 tl soijakastiketta pannulle. Sekoita ja ruskista suikaleiden pinnat korkealla lämmöllä pari minuuttia per puoli. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuutioi paprikat.
  4. Lisää loput voista (30 g) pannulle. Kuullota paprikoita muutama minuutti. Lisää loput (2 tl) currytahnasta, inkivääritahnasta ja soijakastikkeesta sekä tomaattipyree ja kuullota minuutin ajan samalla sekoittaen.
  5. Lisää tomaattimurska, sekoita joukkoon.
  6. Lisää kookoskerma, sekoita ja keitä kasaan miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  7. Jos tarjoilet annoksen riisin kanssa, keitä se pakkauksen ohjeen mukaan kastikkeen poristessa.
  8. Lisää lopuksi suikaleet mausteineen kastikkeen sekaan. Anna porista miedolla lämmöllä vielä hetki tai kunnes kastikkeen koostumus on sinulle mieluisa.
  9. Anna kastikkeen jäähtyä hieman. Viimeistele basilikalla ja halutessasi jalapenolla tai chilillä ja limellä. Tarjoile riisin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 4,7 g
Rasva 10,7 g
Tyydyttynyt rasva 5,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • basmatiriisiä
  • tuoretta basilikaa
  • jalapenoa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search