Imanin ja Leenan mascarpone-mantelikakku
Tätä napoleon-kakusta inspiraationsa saanutta uunipellillä nopeasti valmistuvaa kerroskakkua voi helppoutensa vuoksi valmistaa vaikka monta pellillistä isompiinkin juhliin. Rapea manteli-filotaikinapohja ja täyteläinen mascarponevaahto on ihana yhdistelmä, eikä kakkupohjan teko voi tästä paljon helpommaksi mennä!
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni180°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 1 pkt (à 450-500 g) filotaikinaa
- 150 g mantelilastuja
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Mascarponevaahto
-
3 rasia (à 200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 3.3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 0 kg sitruunan kuori raastettuna
- 2 tl vaniljauutetta
- 1 dl tomusokeria
Täytteet ja koristeet
- 350 g mustikoita, vadelmia, karhunvadelmia tai mansikoit
- 3 rkl hunajaa
- 1 rkl tomusokeria
- 125 g vadelmia
Ohje
Pohja
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa sulanut taikinarulla renkaiksi ja erottele sormilla toisistaan ohuiksi nauhoiksi. Voitele kaksi uunipeltiä. Ripottele puolet filotaikinanauhoista toiselle pellille niin, että pohja peittyy kokonaan ja ripottele päälle 1/4 jäljellä olevasta sulatetusta voista. Ripottele päälle mantelilastut ja vielä toinen 1/4 sulatetusta voista. Toista sama toiselle pellille lopuilla aineksilla.
- Paahda 180 asteisessa uunissa kiertoilmalla noin 15 minuuttia tai kunnes manteli-filotaikinapohja on saanut kauniin kullanruskean värin pintaan. Anna levyjen jäähtyä hieman.
Mascarponevaahto
- Vatkaa sillä aikaa mascarponevaahto lisäämällä kaikki ainekset (yleiskoneen) kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Älä vatkaa liian kiinteäksi, jotta seos on helpompi levittää.
Kokoaminen
- Kokoa kakku. Leikkaa manteli-filotaikinalevyt puoliksi. Nosta yksi kahtia halkaistuista levyistä lastan avulla varovasti tarjoiluastiaan. Levitä päälle 1/3 mascarponevaahdosta. Ripottele päälle 1/3 marjoista ja 1 rkl hunajaa. Toista kaksi kertaa. Murenna viimeinen jäljellä oleva levy käsin murumaiseksi seokseksi. Ripottele ylimmäksi kerrokseksi muruseos ja ripottele päälle hieman tomusokeria siivilän avulla. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- sitruunan kuori raastettuna
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.