Imanin ja Leenan Nyhtökaura-lasagne
Tämä ihanan mausteinen ja täyttävä lasagne valmistuu mutkia hieman oikoen. Valkokastikkeen sijaan Nyhtökaura-kasvisraguun sekoitetaan ricottaa tai vaihtoehtoisesti mascarponea, joka tuo ihanaa täyteläisyyttä kastikkeeseen. Perinteisten mausteiden sijaan lasagne saa ihanaa potkua ja lämpöä Välimeren mausteista ja tuo kivaa vaihtelua perinteiselle lasagnelle.
Valmistusaika
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaNyhtökaura-kasvisragu
- 2 varsisellerin vartta
- 2 sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 pieni porkkana
- 2 rkl oliiviöljyä
-
1 pkt (à 240 g)
Gold&Green® Nyhtökaura® TomaattiaGold&Green® Nyhtökaura® Tomaatti on maustettu tomaatilla, savupaprikalla ja persiljalla. Täysin kasvipohjainen ja gluteeniton Nyhtökaura sopii…
- ½ tl kuminan siemeniä
- ½ tl korianterin siemeniä
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ½ ruukku timjamia
- 1 tl kanelia
- 1-2 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl currya, hot madras tai muutkin käy
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl tomaattipyreetä
- ⅓ ruukku lehtipersiljaa
- 1 tlk säilyketomaatteja, joko kokonaisia tai kirsikkatomaatteja
- 4 dl vettä
- 125 g ricottajuustoa
Ricottakastike
- 125 g ricottajuustoa
- 5 vartta timjamia
- ½ lime
- ⅓ tl suolaa
- 0 kg mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 9-12 lasagnelevyä
-
5 dl
Valio mozzarella raastettaValio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
- 70 g babypinaattia
Ohje
Nyhtökaura-kasvisragu
- Hienonna selleri, sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkana.
- Kuullota kasviksia oliiviöljyn kera pannulla kymmenen minuuttia miedolla lämmöllä.
- Murenna sillä aikaa Nyhtökaura valmiiksi käsin kulhoon hienoksi muruksi. Jätä sivuun.
- Murskaa kuminan- ja korianterinsiemenet morttelissa tai veitsellä. Lisää siemenet ja muut mausteet pannulle kasvisten joukkoon. Sekoita.
- Lisää pannulle myös tomaattipyree, lehtipersilja sekä Nyhtökaura ja kuullota muutaman minuutin.
- Lisää säilyketomaatit sekä vesi ja anna porista välillä sekoittaen 5–10 minuuttia miedolla lämmöllä tai kunnes kastike on keittynyt mukavasti kasaan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- Lisää puolet ricotasta ja sekoita, kunnes se on sekoittunut kunnolla kastikkeeseen.
Lasagnen kokoaminen
- Laita uuni päälle 200 asteeseen.
- Laita pari ruokalusikallista Nyhtökaura-kasvisragua uunivuoan pohjalle. Peitä lasagnelevyillä. Lisää 1/3 kastikkeesta, 1/3 mozzarellaraasteesta ja 1/3 pinaatista. Toista, kunnes täytteet loppuu, mutta jätä pinaatti pois päällimmäisestä kerroksesta. Varmista, että päällimmäiseen kerrokseen riittää runsaasti kastiketta.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai lasagnepakkauksen kypsymisajan mukaan.
- Kun lasagne on uunissa, tee ricottakastike tarjoilua varten. Sekoita loppu ricotta, timjami ja 1/2 limen raastettu kuori sekä 1/4 limen mehusta kulhossa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile hetken vetäytynyt lasagne ricottakastikkeen kanssa.
Katso lisää reseptejä
Reseptin ravintosisältö / 100 g
- mustapippuria myllystä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.