Siirry sisältöön

Imanin ja Leenan rapea valkosipulitofu

Rapea valkosipulitofu murskattujen kurkkujen ja riisin kera Imanin reseptillä on niin hyvää, että tätä annosta voisi Leenan mukaan syödä vaikka joka viikko. Rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä kruunaa annoksen makumaailman!

Imanin ja Leenan rapea valkosipulitofu
Imanin ja Leenan rapea valkosipulitofu

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Murskatut kurkut

  • 2 kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1½ rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä

Rapea valkosipulitofu

  • 1 pkt (à 280 g)
    Gold&Green® Härkäpapu-Kaura Tofu on uudenlainen tofu, joka valmistetaan härkäpavuista ja kaurasta. Se ei sisällä lainkaan…
    Gold&Green® Härkäpapu-Kaura Tofu 280 g Original
  • 1½ rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2-3 rapeaa valkosipulia chiliöljyssä

Lisäksi

  • 1½ dl jasmiiniriisiä
  • rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
  • seesaminsiemeniä, paahdettuja
  • tuoretta korianteria, pari oksaa

Murskatut kurkut

  • 2 kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1½ rkl riisiviinietikkaa
  • 2 tl seesamiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä

Rapea valkosipulitofu

  • 1 pkt (à 280 g) Gold&Green® tofua original
  • 1½ rkl maissitärkkelystä
  • ½ tl suolaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2-3 rapeaa valkosipulia chiliöljyssä

Lisäksi

  • 1½ dl jasmiiniriisiä
  • rapeaa valkosipulia chiliöljyssä
  • seesaminsiemeniä, paahdettuja
  • tuoretta korianteria, pari oksaa

Ohje

Murskatut kurkut

  1. Valmista ensimmäisenä kurkut. Leikkaa kurkuista kanta ja kärki pois. Laita minigrip-pussiin ja murskaa kurkut kauttaaltaan kaulimella.
  2. Siirrä muovirasiaan ja revi palat vielä käsin pienemmäksi. Lisää mausteet, laita kansi päälle ja heiluttele purkkia kunnolla.
  3. Jätä maustumaan muun ruoan valmistumisen ajaksi.

Rapea valkosipulitofu

  1. Kurkkujen jälkeen valmistetaan tofu. Murenna tofu käsin palasiksi muovirasiaan. Mitä pienemmäksi murustat, sen rapeampaa saat.
  2. Lisää maissitärkkelys ja suola. Sulje kansi ja ravista kunnolla.
  3. Lämmitä öljy pannulla kuumaksi, kaada rasian sisältö pannulle. Paista, kunnes pinta muuttuu kullanruskeaksi, puolessa välissä kääntäen.
  4. Sammuta liesi ja lisää 2–3 tl rapeaa valkosipulia, jonka voit korvata myös chiliöljyllä. Sekoita.

Annoksen kokoaminen

  1. Valmista käyttämäsi riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää lautaselle.
  2. Nostele päälle tofua sekä kurkkuja liemen kera.
  3. Lisää vielä oman maun mukaan rapeaa valkosipulia tai chiliöljyä, seesaminsiemeniä ja pari oksaa korianteria.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 100 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 11 g
Rasva 4,1 g
Tyydyttynyt rasva 0,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1