Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Irish cream suklaakakku

Mehevä suklaakakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Tämän kakun erikoisuus on maustetusta rahkasta tehty kreemi, joka tuo kakkuun kermaliköörin ja kahvin aromaattisen makumaailman.

Irish cream suklaakakku
Irish cream suklaakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 3 rkl pikakahvijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2½ dl kiehuvaa vettä

Rahkakreemi

Koristeluun

  • 0 kg fudge-toffeekaramelleja
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
  2. Pingota leivinpaperi kahden Ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. (Voit halutessasi tehdä kakun matalampana yhdessä Ø 23 cm:n vuoassa, paistoaika on tällöin 5 - 10 min pidempi).
  3. Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Leikkaa kakkujen pinnalle muodostunut kohouma tasaiseksi (säästä leikatut palat koristeluun). Halkaise kakkupohjat kahteen osaan.
  4. Rahkakreemi: Sulata voi ja suklaa. Lisää joukkoon tomusokeri ja rahka, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
  5. Pursota täytettä n. 1 cm:n kerros kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
  6. Koristele ylijäämäkakusta leikatuilla kuutioilla ja kuutioiduilla fudgepaloilla.

Vinkki

Kakkupohjat säilyvät hyvin peitettyinä jääkaapissa useamman päivän. Ne voi myös pakastaa. Kakku kannattaa täyttää ja koristella tarjoilua edeltävänä tai tarjoilupäivänä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 37,1 g
Rasva 12,4 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 1,7 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • fudge-toffeekaramelleja
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search