Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
26 h 35 min
Yhteensä
27 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl kaakaojauhetta
- 3 rkl pikakahvijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ tl suolaa
- 2 kananmunaa
-
2½ dl
Valio kevytmaitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 2½ dl kiehuvaa vettä
Rahkakreemi
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g tummaa suklaata
- 3 dl tomusokeria
-
3 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
- 0 kg fudge-toffeekaramelleja
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, maito ja Oivariini. Vatkaa kunnes tasaista. Lisää kuuma vesi ohuena nauhana samalla vatkaten. Vatkaa kovalla teholla 1 min.
- Pingota leivinpaperi kahden Ø 18 cm:n irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Jaa taikina vuokiin. Kakkupohjat paistuvat tasaisemmin ja pysyvät mehevämpinä, kun ne paistaa useammassa vuoassa. (Voit halutessasi tehdä kakun matalampana yhdessä Ø 23 cm:n vuoassa, paistoaika on tällöin 5 - 10 min pidempi).
- Paista uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 35 min. Anna jäähtyä hetki. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Leikkaa kakkujen pinnalle muodostunut kohouma tasaiseksi (säästä leikatut palat koristeluun). Halkaise kakkupohjat kahteen osaan.
- Rahkakreemi: Sulata voi ja suklaa. Lisää joukkoon tomusokeri ja rahka, sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
- Pursota täytettä n. 1 cm:n kerros kakkupohjien väliin. Levitä loppu täyte kakun pinnalle. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.
- Koristele ylijäämäkakusta leikatuilla kuutioilla ja kuutioiduilla fudgepaloilla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
284 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
37,1 g
Rasva
12,4 g
Tyydyttynyt rasva
5,6 g
Ravintokuitu
1,7 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- fudge-toffeekaramelleja
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.