Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.17
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 200 g savoiardi-keksejä
- ½ tl pikakahvijauhetta
-
2 dl
Valio Eila® Latte original maitokahvijuomaaValio Latte Original on raikas, laktoositon maitokahvijuoma Jyväskylästä! Nappaa mukaan ja nauti viilentävä juoma toimistolla,…
Täytteet
- 4 liivatelehteä
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 4 rkl sokeria
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maust. rahka Irish cream&coffeeValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 rkl vettä
Koristeluun
- 1 rkl kaakaojauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 23 cm) pohjan ja reunojen väliin.
- Sekoita pikakahvijauhe maitokahvijuomaan. Mittaa siitä 3 rkl esim. pyöreäpohjaiseen kahvikuppiin odottamaan täytteen valmistamista.
- Levitä keksit leikkuulaudalle, puolita osa kekseistä. Kostuta keksit maitokahvijuomalla esim. pullasudilla.
- Asettele puolet kekseistä (keksien päät ulkokehään päin aseteltuina) kakkuvuoan pohjalle. Tilkitse suurimmat välit sopivan kokoisilla paloilla.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma.
- Irish cream & coffee täyte: Sekoita irish cream rahka ja 2 rkl sokeria kulhossa. Kuumenna kahvikuppiin mitattu maitokahvi mikrossa kiehuvaksi. Sulata joukkoon 3 puristettua liivatetta. Valuta seos rahkaan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta.
- Kaada täyte keksipohjalle. Lado täytteen päälle uusi keksikerros.
- Vaniljatäyte: Sekoita vaniljarahka, 2 rkl sokeria ja vaniljasokeri kulhossa. Kiehauta vesi mikrossa kahvikupissa, sulata siihen liivate ja sekoita vaniljarahkaan. Yhdistä joukkoon loppu kermavaahto. Kaada keksien päälle.
- Tasoita pinta tai tee se aaltoilevaksi. Hyydytä kakkua kuvun alla jääkaapissa n. 4 h tai yön yli.
- Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Sihtaa kaakaojauhe siivilän läpi tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle. Poista rengasvuoan reunat ja siirrä kakku tarjolle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
238 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
20,6 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8,5 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.