
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
-
1 dl (100 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl korppujauhoja
- 1 iso sipuli
-
1 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- vajaa ½ tl mustapippuria (0,5 tl) mustapippuria
- ½ tl maustepippuria
- ripaus valkopippuria
Kastike
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 1 dl vettä
- ¼ liha-juuresliemikuutiota
- mustapippuria myllystä
- 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
- ketsuppia
TAI
-
1 prk (3 dl)
Valio kermaista ruskeaa kastikettaValio kermainen ruskea kastike on käyttövalmis, perinteisen makuinen kastike, joka maistuu koko perheelle esimerkiksi lihapullien…
- 1 dl (100 g) Valio Keittiön kermaviiliä
- ½ dl korppujauhoja
- 1 iso sipuli
- 1 rkl Valio Oivariini® rasvaa
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- vajaa ½ tl mustapippuria (0,5 tl) mustapippuria
- ½ tl maustepippuria
- ripaus valkopippuria
Kastike
- 1 prk (2,5 dl) Valio ruokakermaa Kolme sipulia
- 1 dl vettä
- ¼ liha-juuresliemikuutiota
- mustapippuria myllystä
- 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
- ketsuppia
TAI
- 1 prk (3 dl) Valio kermaista ruskeaa kastiketta
Jaa resepti
Ohje
- Aloita lihapullien teko sekoittamalla kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 min
- Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi.
- Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin. Taikinasta tulee 20 keskikokoista tai 14 isoa lihapullaa.
- Paista lihapullat Oivariini rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
Kastike
- Valmista kastike alla olevan ohjeen mukaan itse tai käytä valmista Valio kermaista ruskeaa kastiketta.
- Mittaa kattilaan tai lihapullien paistamiseen käytettyä paistinpannua (älä huuhtele makuaineita pois) kerma, vesi ja liemikuution neljännes. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min, sekoita. Mausta pippurilla.
- Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja nauti lihapullien kanssa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
120 kcal
Proteiini
8,1 g
Hiilihydraatti
5,1 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria
- mustapippuria myllystä
- ketsuppia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.