Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
15 min
Yhteensä
55 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni250°C
Arvostele
4.73
tähteä viidestä
63 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
1 dl (100 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ dl korppujauhoja
- 1 iso sipuli
-
1 rkl
Valio Oivariini® rasvaaValio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
- 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- vajaa ½ tl mustapippuria (0,5 tl) mustapippuria
- ½ tl maustepippuria
- ripaus valkopippuria
Kastike
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 1 dl vettä
- ¼ liha-juuresliemikuutiota
- 0 kg mustapippuria myllystä
- 1½ rkl tummaa suurustejauhetta
- 0 kg ketsuppia
TAI
-
1 prk (3 dl)
Valio kermaista ruskeaa kastikettaValio kermainen ruskea kastike on käyttövalmis, perinteisen makuinen kastike, joka maistuu koko perheelle esimerkiksi lihapullien…
Jaa resepti
Ohje
- Aloita lihapullien teko sekoittamalla kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 min
- Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi.
- Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi.
- Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin. Taikinasta tulee 20 keskikokoista tai 14 isoa lihapullaa.
- Paista lihapullat Oivariini rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
Kastike
- Valmista kastike alla olevan ohjeen mukaan itse tai käytä valmista Valio kermaista ruskeaa kastiketta.
- Mittaa kattilaan tai lihapullien paistamiseen käytettyä paistinpannua (älä huuhtele makuaineita pois) kerma, vesi ja liemikuution neljännes. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min, sekoita. Mausta pippurilla.
- Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja nauti lihapullien kanssa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
120 kcal
Proteiini
8,1 g
Hiilihydraatti
5,1 g
Rasva
7,4 g
Tyydyttynyt rasva
3,7 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- valkopippuria
- mustapippuria myllystä
- ketsuppia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.