
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 800 g kiinteitä perunoita
- 1 (n. 250 g) kurkku
- 1 (100 g) punasipuli
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ¾ tl suolaa
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® tilli tuorejuustoaValio Viola® kevyt tilli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda tillin makua…
-
1 dl
Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomuValio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
- 3 rkl kapriksia
- ½ pussia (à 150 g) salaattisekoitusta, esim. Provence
-
150 g
ilmakuivattua kinkkua viipaleinaVoit kokeilla myös:
- 1 pkt (150-170 g) fileepekonia
- 800 g kiinteitä perunoita
- 1 (n. 250 g) kurkku
- 1 (100 g) punasipuli
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ¾ tl suolaa
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® tilli tuorejuustoa
- 1 dl Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
- 3 rkl kapriksia
- ½ pussia (à 150 g) salaattisekoitusta, esim. Provence
- 150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina
Jaa resepti
Ohje
- Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
- Leikkaa kurkku tikkumaisiksi paloiksi. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Laita kurkku ja sipuli kulhoon. Lisää etikka, sokeri ja 1/4 tl suolaa. Sekoita.
- Kuori ja puolita perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Mausta lopulla suolalla (1/2 tl).
- Sekoita tuorejuusto ja mehu tasaiseksi kastikkeeksi.
- Yhdistä perunat, kurkku-sipuliseos, kaprikset ja kastike. Sekoita varoen. Lisää halutessasi myös salaattisekoitus kevyesti nostellen.
- Paahda kinkkuviipaleet leivinpaperin päällä uunin yläosassa 225 asteessa n. 8 min tai kunnes kinkut ovat rapeita.
- Murenna kinkut salaatin pinnalle. Tarjoa pääruokana tai lisukesalaattina.
SILLI-PERUNASALAATTI
- Korvaa kinkut sipulisillillä (säilyke). Valuta ja kuutioi n. 2 dl (150 g) silliä. Sekoita salaattiin.
- Tarjoa lisukesalaattina tai ruisleivän kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
59 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
8,6 g
Rasva
2,7 g
Tyydyttynyt rasva
1,3 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.