Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Italialainen sitruunakakku

Ihanan mehevä italialainen sitruunakakku on leivottu oliiviöljyllä. Makean kirpakka pinta hurmaa sitruunanystävät. Oliiviöljykakun toinen mehevyyden salaisuus on maukas mantelijauhe. Helppo taikina valmistuu vaivatta ilman vaahdottamista.

Italialainen sitruunakakku
Italialainen sitruunakakku

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kreikkalainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 sitruuna, mehu ja raastettu kuori
  • 1 prk (200 g)
    Täyteläinen ja ihanasti kirpeänmakea Valio sitruunakreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön sitruunakreemi 200 g laktoositon

Lisäksi

  • tomusokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Valio Keittiön kreikkalaista jogurttia
  • 1 sitruuna, mehu ja raastettu kuori
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön sitruunakreemiä

Lisäksi

  • tomusokeria

Ohje

  1. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, munat ja jogurtti. Sekoita, älä vaivaa tai vaahdota.
  2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Purista mehu. Lisää sitruunan kuoriraaste sekä mehu taikinaan.
  3. Voitele leipävuoka (1½ l) ja jauhota halutessasi mantelijauheella. Lusikoi taikina vuokaan.
  4. Lusikoi pinnalle sitruunakreemi ja sekoita rennosti pintaan.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min. tai kunnes kypsä.
  6. Anna jäähtyä ja nosta kakku vuoasta. Viimeistele tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 31,7 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Etsitkö inspiraatiota pääsiäiseen? 🐣 Mietitään yhdessä!

1