Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Italian pata

Italian pata on maukas kotiruokaklassikko, joka on helppo ja nopea tehdä itse. Tämä arkiruokien kunkku maistuu koko perheelle.

Italian pata
Italian pata

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 punainen paprika
  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 110 g pastaa esim. rakettispagetti
  • 100 g pakasteherneitä
  • mustapippuria myllystä
  • ¾ tl suolaa

Viimeistelyyn:

  • 1 pussi (150 g)
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • tuoretta basilikaa
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 2 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 punainen paprika
  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 110 g pastaa esim. rakettispagetti
  • 100 g pakasteherneitä
  • mustapippuria myllystä
  • ¾ tl suolaa

Viimeistelyyn:

  • 1 pussi (150 g) Valio mozzarella raastetta
  • tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa kuumalla, korkeareunaisella pannulla.
  2. Lisää pannulle hienonetut sipulit ja kuutioitu paprika. Anna kuullottua hetki.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio sekä pasta. Anna hautua kannen alla kunnes pasta on kypsää.
  4. Lisää herneet ja mausta suolalla sekä pippurilla.
  5. Tarjoile juustoraasteen kanssa ja viimeistele annokset tuoreella basilikalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 108 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 6,3 g
Rasva 5,5 g
Tyydyttynyt rasva 2,4 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1