Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
8 h
Yhteensä
9 h 30 min
Vaikeustaso
-
Kokenut leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaGluteeniton mantelipohja
-
75 g
Valio Luomu™ voitaValio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
- 150 g mantelimassaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Mustaherukkatäyte
- 3½ liivatetta
- 200 g mustaherukoita
-
2 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
-
1 dl
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1 dl tomusokeria
Kardemumma-vaniljatäyte
- 4 liivatetta
-
3 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 1 rkl kokonaisia kardemumman siemeniä
- 1 vaniljatanko
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoaValio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
-
1 dl
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 1½ dl tomusokeria
Mirror glaze -kuorrutus
- 5 liivatetta
- 1¾ dl sokeria
- ¾ dl glukoosisiirappia
- 2 rkl vettä
-
1 dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
-
1 dl
Valio Luomu™ kuohukermaaValio Luomu™ kuohukerma on kermojen aatelia. Lisäaineeton ja laktoositon Valio Luomu™ kuohukerma 2 dl pakkauksessa…
- 0 kg sinistä elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
Gluteeniton mantelipohja
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja mantelimassa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä perunajauho ja vaniljasokeri. Siivilöi taikinaan, sekoita kevyesti.
- Pohjusta Ø 20 cm:n vuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa 20 min. Anna pohjan jäähtyä, mutta älä irrota vuoasta.
Mustaherukkatäyte
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta marjat kattilassa, soseuta. Sulata liivatteet kuumaan marjasurvokseen. Vaahdota kerma. Sekoita maitorahka ja tomusokeri. Sekoita rahkan joukkoon ensin marjaseos ja lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan, tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa (n. 4 h).
Kardemumma-vaniljatäyte
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa pieneen kattilaan 1 dl kuohukermaa, kardemumman siemenet ja avattu vaniljatanko. Keitä keskilämmöllä 5 min. Siivilöi. Sulata liivatteet kuumaan kardemumma-vaniljakermaan. Vaahdota loppu kerma. Vatkaa tuorejuusto, maitorahka ja tomusokeri. Sekoita joukkoon ensin kerma-liivateseos ja lopuksi kermavaahto.
- Poista mustaherukkakakku vuoasta. Aseta kakku Ø 23 - 24 cm:n irtopohjavuokaan leivinpaperille. Laita kardemumma-vaniljatäyte pursotuspussiin ja pursota täyte huolellisesti reunoille pohjaa myöden ja lopuksi kakun pinnalle. Tasoita pinta ja nosta kakku peitettynä pakastimeen 2 h:ksi.
Mirror glaze -kuorrutus
- https://youtu.be/oHV9Un8ZJBI
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kiehauta sokeri, glukoosisiirappi ja vesi. Vältä sekoittelua, jotta sokeri sulaa tasaisesti. Sulata liivatteet kuumaan sokeriliemeen. Sekoita sokeriliemi, maito ja kerma. Laita kelmu seoksen pinnalle, jotta se ei kuoretu. Jäähdytä 30-asteiseksi.
- Ota kakku pakastimesta. Irrota vuoasta. Tasoittele mahdolliset kuplat ja kuprut lastalla. Laita kakku hiukan itseään pienemmän astian (esim. vuoka väärinpäin) päälle leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Ota pieni määrä kuorrutetta erilliseen astiaan ja värjää siniseksi. Kaada 30 asteinen kuorrute kakun päälle keskeltä alkaen voimakkaana virtana. Anna valua vapaasti reunojen yli. Kaada nopeasti sinistä kuorrutetta viivamaisesti kakun reunalle ja vedä palettiveitsellä kakun pinnan läpi. Tämä vaihe on tehtävä nopeasti ja kerralla, sillä kuorrute jähmettyy nopeasti.
- Siisti valumat kakun helmasta, esim. saksilla. Kakku on heti valmis tarjoiltavaksi, mutta säilyy peitettynä jääkaapissa useamman päivän. Kakun voi pakastaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
299 kcal
Proteiini
11,1 g
Hiilihydraatti
24,4 g
Rasva
17,3 g
Tyydyttynyt rasva
9,1 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- sinistä elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.