Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h 20 min
Yhteensä
7 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 150 g mustikoita
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ tl kardemummaa
Täyte
- 3 + 1 liivatelehteä
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 200 g valkosuklaata
- 100 g mustikoita
- 1 rkl sokeria
Koristeluun
- 0 kg kimallesprayta, helmiäinen
- 0 kg suklaakoristeita
- 0 kg nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sekä kakkupohjaan että täytteeseen tarvittavat mustikat (yht. 250 g) käytetään soseutettuna. Ne kannattaa soseuttaa heti alussa.
Pohja
- Vaahdota muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, Oivariini, mustikkasose ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Levitä taikina vuokaan.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ja jätä se vuokaan.
Täyte
- Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa.
- Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
- Valuta valkosuklaa-tuorejuustomassa kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada siitä puolet kakkupohjalle.
- Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri.
- Valuta mustikkasose vuokaan jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta. Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua.
- Lusikoi loppu valkosuklaa-tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista, jotta mustikkakerros ei leviä reunaosaan, vaan jää piiloon. Kuvioi pintaa lusikan kärjellä.
- Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
- Irrota veitsellä kakku vuoan reunoista ja poista reunarengas. Siisti reunat esim. lämmitetyllä veitsellä. Koristele.
Koristeluvinkki
- Suihkuta kimallespraytä kakun pinnalle (tarkista käyttöohje pakkauksesta). Jos koristelet kakun suklaakoristein, suihkuta myös ne kimalteella. Anna kuivua 5 min.
- Kimallesprayta myydään leivontaan erikoistuneissa liikkeissä ja netin kautta. Ohjeessa käytettyä Colorante perlato spraytä (argentino silver) kului n. kolmannes 125 ml pullosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
327 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
25,4 g
Rasva
22,7 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kimallesprayta
- suklaakoristeita
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.