
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
6 h 20 min
Yhteensä
7 h 5 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
- 150 g mustikoita
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ½ tl kardemummaa
Täyte
- 3 + 1 liivatelehteä
-
1 prk (3,3 dl)
Valio Keittiön kuohukermaa laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
- 200 g valkosuklaata
- 100 g mustikoita
- 1 rkl sokeria
Koristeluun
- kimallesprayta, helmiäinen
- suklaakoristeita
- nonparelleja
- 150 g mustikoita
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl Valio Oivariini® juoksevaa
- ½ tl kardemummaa
Täyte
- 3 + 1 liivatelehteä
- 1 prk (3,3 dl) Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
- 2 prk (à 200 g) Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
- 200 g valkosuklaata
- 100 g mustikoita
- 1 rkl sokeria
Koristeluun
- kimallesprayta, helmiäinen
- suklaakoristeita
- nonparelleja
Jaa resepti
Ohje
- Sekä kakkupohjaan että täytteeseen tarvittavat mustikat (yht. 250 g) käytetään soseutettuna. Ne kannattaa soseuttaa heti alussa.
Pohja
- Vaahdota muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, Oivariini, mustikkasose ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Levitä taikina vuokaan.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa ja jätä se vuokaan.
Täyte
- Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa.
- Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
- Valuta valkosuklaa-tuorejuustomassa kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada siitä puolet kakkupohjalle.
- Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri.
- Valuta mustikkasose vuokaan jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta. Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua.
- Lusikoi loppu valkosuklaa-tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista, jotta mustikkakerros ei leviä reunaosaan, vaan jää piiloon. Kuvioi pintaa lusikan kärjellä.
- Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
- Irrota veitsellä kakku vuoan reunoista ja poista reunarengas. Siisti reunat esim. lämmitetyllä veitsellä. Koristele.
Koristeluvinkki
- Suihkuta kimallespraytä kakun pinnalle (tarkista käyttöohje pakkauksesta). Jos koristelet kakun suklaakoristein, suihkuta myös ne kimalteella. Anna kuivua 5 min.
- Kimallesprayta myydään leivontaan erikoistuneissa liikkeissä ja netin kautta. Ohjeessa käytettyä Colorante perlato spraytä (argentino silver) kului n. kolmannes 125 ml pullosta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
327 kcal
Proteiini
4,8 g
Hiilihydraatti
25,4 g
Rasva
22,7 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kimallesprayta
- suklaakoristeita
- nonparelleja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.