Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Itsenäisyyspäivän juustokakku

Valkosuklaa ja mustikka ovat tämän hyydytettävän juustokakun päämaut. Ne myös toistuvat kakussa kerroksittain, sillä kakkupohja on mustikkainen ja valkosuklainen tuorejuustomassa kätkeen sisäänsä mustikkayllätyksen. Itsenäisyyspäivän kunniaksi kakun voi tehdä astetta juhlavammaksi kimallesprayllä.

Itsenäisyyspäivän juustokakku
Itsenäisyyspäivän juustokakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g mustikoita
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • ½ tl kardemummaa

Täyte

Koristeluun

  • 0 kg kimallesprayta, helmiäinen
  • 0 kg suklaakoristeita
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Sekä kakkupohjaan että täytteeseen tarvittavat mustikat (yht. 250 g) käytetään soseutettuna. Ne kannattaa soseuttaa heti alussa.

Pohja

  1. Vaahdota muna ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, Oivariini, mustikkasose ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 23 cm) reunojen ja pohjan väliin. Levitä taikina vuokaan.
  3. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa n. 20 min.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja jätä se vuokaan.

Täyte

  1. Laita kaikki liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi isossa kulhossa.
  2. Lämmitä yksi rasia tuorejuustoa ja paloiteltu suklaa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon 3 valutettua liivatetta, kuumenna sekoitellen (älä anna kiehua) kunnes ovat sulaneet. Siirrä kattila sivuun ja sekoita joukkoon toinen rasia tuorejuustoa.
  3. Valuta valkosuklaa-tuorejuustomassa kermavaahtoon samalla sekoittaen. Kaada siitä puolet kakkupohjalle.
  4. Ota 2 rkl mustikkasosetta ja kuumenna se esim. kahvikupissa mikrossa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen 1 liivate. Sekoita liivateseos loppuun mustikkasoseeseen. Lisää sokeri.
  5. Valuta mustikkasose vuokaan jättäen reunoista n. 3 cm ilman sosetta. Pistele sosetta tuorejuustomassaan ruokaveitsellä sinne tänne kakkua.
  6. Lusikoi loppu valkosuklaa-tuorejuustomassa tasaisesti päälle aloittaen reunoista, jotta mustikkakerros ei leviä reunaosaan, vaan jää piiloon. Kuvioi pintaa lusikan kärjellä.
  7. Hyydytä jääkaapissa 4 h tai seuraavaan päivään.
  8. Irrota veitsellä kakku vuoan reunoista ja poista reunarengas. Siisti reunat esim. lämmitetyllä veitsellä. Koristele.

Koristeluvinkki

  1. Suihkuta kimallespraytä kakun pinnalle (tarkista käyttöohje pakkauksesta). Jos koristelet kakun suklaakoristein, suihkuta myös ne kimalteella. Anna kuivua 5 min.
  2. Kimallesprayta myydään leivontaan erikoistuneissa liikkeissä ja netin kautta. Ohjeessa käytettyä Colorante perlato spraytä (argentino silver) kului n. kolmannes 125 ml pullosta.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 327 kcal
Proteiini 4,8 g
Hiilihydraatti 25,4 g
Rasva 22,7 g
Tyydyttynyt rasva 11 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kimallesprayta
  • suklaakoristeita
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search