Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
leivosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 200 g pakastemustikoita
Väliin ja päälle
- 1½ dl mustikkahilloa, esim. Dronnigholm
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 250 g sokerimassaa, sinistä ja/tai valkoista
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja Oivariini. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kardemumma seoksena joukkoon kevyesti nostellen.
- Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20 min tai kunnes kypsä. Kumoa leivospohja toisen leivinpaperin päälle, jolloin saat sileän pohjan näkyviin.
Täyte ja kuorrutus
- Leikkaa leivoslevy kahtia. Päällystä toinen leivoslevyistä hillolla ja vaahdotetulla kermalla.
- Kauli sokerimassa hieman leivoslevyä isommaksi ja päällystä sillä kanneksi tuleva leivonnaislevy. Painele se kevyesti pintaan kiinni, siisti reunat ja nosta täytteen päälle.
- Leikkaa leivospaloiksi ja koristele ne esim. sokerihelmillä. Sokerihelmen alapinnan voi kostuttaa kevyesti vedellä tai valkuaisella, jolloin ne kiinnittyvät paremmin leivonnaisen pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
301 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
35,1 g
Rasva
14,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.