
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
-
1 dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Täyte
-
1 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
2 prk (à 125 g)
hedelmäsosettaVoit kokeilla myös:
- 1-2 dl hilloa, esim. mansikka
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
-
3 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 tl vaniljasokeria
- makeisia, hedelmiä tai marjoja
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
- 1 dl Valio maitoa
Täyte
- 1 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 2 prk (à 125 g) hedelmäsosetta
- 250 g Valio maitorahkaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 3 dl Valio Keittiön vispikermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- makeisia, hedelmiä tai marjoja
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sihtaa ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti nuolijalla nostellen.
- Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 10 min tai kunnes kypsä.
- Kumoa jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.
- Kostuta pohja maidolla. Käytä apuna esim. pullasutia.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma. Yhdistä kaikki täytteen aineet varovasti sekoittaen.
- Levitä seos pohjalle. Leikkaa pohja pitkän sivun suuntaisesti 4 - 6 cm:n levyisiksi suikaleiksi.
- Kääri ensimmäinen suikale rullalle. Laita se pystyyn tarjoiluvadille.
- Jatka kiertämällä rullan ympärille lisää suikaleita. Leikkaa yksi suikaleista kolmeen osaan, rullaa niistä jääkarhulle 2 korvaa ja kuono.
- Vaahdota päälle tuleva kerma. Mausta vaniljasokerilla.
- Kuorruta kakku kermavaahdolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
200 kcal
Proteiini
5,1 g
Hiilihydraatti
17,6 g
Rasva
11,9 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- makeisia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.