Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jäätelökakku

Jäätelökakku on täydellinen tarjottava juhlaan kuin juhlaan. Kukapa ei pitäisi mehevän suklaiselle browniepohjalle kootusta jäätelön, Nutellan ja makeisten ilotulituksesta? Koristelulla voit muokata kakun juhlan teemaan sopivaksi.

Jäätelökakku
Jäätelökakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Brownie-pohja

  • 100 g taloussuklaata
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl suolapähkinöitä ja/tai pähkinöitä rouhittuna

Täyte

  • 1 l vaniljajäätelöä
  • 1 l suklaajäätelöä
  • 1 prk (n. 350 g) suklaa-pähkinälevitettä, esim. Nutella
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 200 g makeisia
  • 1 jäätelötuutti

Pinnalle

  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 50 g taloussuklaata
  • 50 g makeisia

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Käytä niin tilavaa kulhoa, että voit sekoittaa siinä taikinan kaikki ainekset. Käytä alhaista tehoa, sekoita välillä.
  2. Lisää sokeri ja munat vatkaten voi-suklaaseokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on tasaista.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (ø n. 22 cm).
  4. Paista 175 asteessa 20 min. Nosta pöydälle jäähtymään, älä irrota kakkupohjaa vuoasta.
  5. Nosta jäätelöt huoneenlämpöön hetkeksi, jotta ne pehmenee.
  6. Levitä jäähtyneelle pohjalle suklaajäätelö. Lusikoi sen päälle suklaa-pähkinälevite, lisää pähkinät ja paloitellut makeiset. Levitä pinnalle lopuksi vaniljajäätelö ja paina jäätelötuutti päälle hiukan vinottain. Nosta kakku hetkeksi pakastimeen jähmettymään.
  7. Irrota kakku vuoasta, käytä apuna kuumaan veteen kastettua veistä tai lastaa. Kuumenna kerma kattilassa, lisää paloiteltu suklaa ja sekoittele kunnes tasaista. Kaada hiukan jäähtynyt suklaakastike kakun pinnalle. Koristele makeisilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 331 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 38,4 g
Rasva 16,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search