Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jaffa-kakku

Jaffa-kakku on herkullinen yhdistelmä tummaa suklaata, appelsiinimarmeladia ja pehmoista mantelikakkupohjaa. Alunperin idea jaffa-kakusta on Jamie Oliverin keittokirjasta bongattu. Kokeilujen myötä ohje on muovautunut yksinkertaisemmaksi, joskin tämän kakun tekemisessä vaaditaan hiukan leipomistuntumaa.

Jaffa-kakku
Jaffa-kakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 150 g mantelimassaa
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 6 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja

Täyte ja kuorrutus

  • 2 dl appelsiinimarmeladia
  • 250 g tummaa suklaata
  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl

Ohje

  1. Laita huoneenlämpöinen voi ja paloiteltu mantelimassa monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja valuta kerma joukkoon. Anna massan sekoittua tasaiseksi.
  2. Erottele munat. Lisää keltuaiset yksitellen monitoimikoneen massaan koneen käydessä. Sammuta kone.
  3. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kulhossa. Yhdistä kuivat aineet. Nostele kuivat aineet kakkutaikinan joukkoon. Lisää viimeisenä valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
  4. Pingota leivinpaperi Ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Kaada pohjalle ohut kerros (1/4 osa) kakkutaikinaa. Paista uunin keskiosassa kiertoilmalla 225 asteessa tai tasalämmöllä 250 asteessa 4 min. Kakkupohjan tulee saada kunnolla pintaväriä ja kypsyä, jotta kerrokset pysyvät siisteinä. Tarkkaile paistumista ja kokeile kypsyys tikulla.
  5. Sulata suklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa. Pidä lämpimän juoksevana kakun täyttämisen ajan.
  6. Levitä pohjalle lastalla tai veitsellä ohuelti marmeladia ja suklaaseosta. Lisää sitten uusi ohut kerros kakkutaikinaa ja paista n. 6 min. Toista vielä kaksi kertaa. Muista tarkistaa, että kakkukerrokset kypsyvät kunnolla. Säästä loppu suklaaseos ja marmeladi kuorruttamiseen.
  7. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.
  8. Levitä pinnalle ohut kerros marmeladia lastalla. Sulata suklaaseos mikrossa, valuta kakun päälle. Levitä lastalla kakun pinnalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa 1 - 2 h ennen tarjoilua.

Vinkki

Halutessa kakkupohjan voi myös paistaa levynä pellillä uunin keskiosassa 250 asteessa 4 - 6 min ja koota kakun leikatuista paloista ilman paistamista kerrosten välillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 340 kcal
Proteiini 5,9 g
Hiilihydraatti 36,3 g
Rasva 18,8 g
Tyydyttynyt rasva 8,7 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search