Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
12 h
Yhteensä
13 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
3
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 150 g mantelimassaa
-
½ dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 6 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
Täyte ja kuorrutus
- 2 dl appelsiinimarmeladia
- 250 g tummaa suklaata
-
1 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Jaa resepti
Ohje
- Laita huoneenlämpöinen voi ja paloiteltu mantelimassa monitoimikoneen kulhoon. Käynnistä kone ja valuta kerma joukkoon. Anna massan sekoittua tasaiseksi.
- Erottele munat. Lisää keltuaiset yksitellen monitoimikoneen massaan koneen käydessä. Sammuta kone.
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri kulhossa. Yhdistä kuivat aineet. Nostele kuivat aineet kakkutaikinan joukkoon. Lisää viimeisenä valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
- Pingota leivinpaperi Ø 20 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Kaada pohjalle ohut kerros (1/4 osa) kakkutaikinaa. Paista uunin keskiosassa kiertoilmalla 225 asteessa tai tasalämmöllä 250 asteessa 4 min. Kakkupohjan tulee saada kunnolla pintaväriä ja kypsyä, jotta kerrokset pysyvät siisteinä. Tarkkaile paistumista ja kokeile kypsyys tikulla.
- Sulata suklaa ja kerma mikrossa tai vesihauteessa. Pidä lämpimän juoksevana kakun täyttämisen ajan.
- Levitä pohjalle lastalla tai veitsellä ohuelti marmeladia ja suklaaseosta. Lisää sitten uusi ohut kerros kakkutaikinaa ja paista n. 6 min. Toista vielä kaksi kertaa. Muista tarkistaa, että kakkukerrokset kypsyvät kunnolla. Säästä loppu suklaaseos ja marmeladi kuorruttamiseen.
- Anna kakun jäähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista.
- Levitä pinnalle ohut kerros marmeladia lastalla. Sulata suklaaseos mikrossa, valuta kakun päälle. Levitä lastalla kakun pinnalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa 1 - 2 h ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
340 kcal
Proteiini
5,9 g
Hiilihydraatti
36,3 g
Rasva
18,8 g
Tyydyttynyt rasva
8,7 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.