Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jänispata

Kutsuuko jänismetsä, mutta herkullinen resepti uupuu? Eikä hätää, vaikka metsästäminen ei olisi sinua varten. Kaupan pakastealtaasta voit ostaa patavalmista jänistä, jolla pääset mutkatta jänispadan ääreen. Jäniksen liha on mietoa ja mureaa ja se muistuttaa lähinnä kananlihaa. Juureva pata maistuu siis koko perheelle.

Jänispata
Jänispata

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ kg jänis paloiteltuna
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 vartta tuoretta rosmariinia
  • 4 vartta tuoretta timjamia
  • 2 porkkanaa kuutioituna
  • 1 palsternakka kuutioituna
  • 1 juuriselleri kuutioituna
  • 1 fenkoli paloiteltuna
  • 1 l lihalientä
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus sormisuolaa
  • 2 dl
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 1 l laktoositon, luomu

Paistamiseen

  • Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1½ kg jänis paloiteltuna
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 vartta tuoretta rosmariinia
  • 4 vartta tuoretta timjamia
  • 2 porkkanaa kuutioituna
  • 1 palsternakka kuutioituna
  • 1 juuriselleri kuutioituna
  • 1 fenkoli paloiteltuna
  • 1 l lihalientä
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus sormisuolaa
  • 2 dl Valio kuohukermaa laktoositon

Paistamiseen

  • Valio voita

Ohje

  1. Leikkaa jäniksestä jalat irti nivelen kohdalta veitsellä painamalla ja paloittele keskiosa neljään osaan.
  2. Ruskista lihapalat padassa voissa.
  3. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli, yrtit ja juurekset sekä fenkoli. Kuullota hetki.
  4. Lisää liemi, mausteet ja kerma.
  5. Siirrä pata uuniin ja kypsennä 150 asteessa ilman kantta n. 2 h tai kunnes liha on mureaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 79 kcal
Proteiini 8,2 g
Hiilihydraatti 2,6 g
Rasva 3,8 g
Tyydyttynyt rasva 1,4 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1