Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jänistä riistakastikkeessa

Jäniksen liha on Suomessa melko harvinainen raaka-aine. Se muistuttaa rakenteeltaan broileria ja on todella vähärasvaista. Jänistä käytetään yleensä pataruoissa tai paistina.

Jänistä riistakastikkeessa
Jänistä riistakastikkeessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg
    jänistä, esim. paistia
    Voit kokeilla myös:
    • broilerin koipi-reittä
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 8 katajanmarjaa murskattuna
  • 6 dl
    Valio Hedelmätarha® omenatäysmehua luomu
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
  • 1 lihaliemikuutio

Kastike

  • 3 dl haudutuslientä
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • ¼ tl rosmariinia hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Palottele jänis sopiviksi annospaloiksi (boileria ei tarvitse paloitella). Ruskista lihapalat voissa padassa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja katajanmarjoilla.
  2. Lisää joukkoon täysmehu ja liemikuutio. Anna lihan kypsyä padassa kannen alla noin 50 min tai kunnes se on mureaa.
  3. Siivilöi liemi kattilaan. Yhdistä joukkoon jauhot ja kerma hyvin sekoittaen. Anna kypsyä liedellä muutama minuutti hyvin sekoitellen. Lisää sienet (voit halutessasi paistaa sieniä voissa) ja rosmariini.
  4. Nostele lihapalat kastikkeen joukkoon ja kuumenna. Viimeistele persiljalla.
  5. Tarjo keitettyjen perunoiden sekä pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelön kera.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 9,9 g
Hiilihydraatti 3,5 g
Rasva 6,7 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search