Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
50 min
Yhteensä
1 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
150 g
Valio Eila® voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliä laktoositonValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Valio Keittiön laktoositon kermaviili sopii monipuolisesti…
Täyte
- 1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- ¾ tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 1 rasia (125/81 g) anjovisfileitä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kolme sipuliaLaktoositon Valio Keittiön ruokakerma kolme sipulia sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin…
- 2 kananmunaa
Koristeluun
- 0 kg varrellisia kapriksia, minikurkkuja ja/tai keitettyä munaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita piirakan valmistaminen vuoraamalla tilavan irtopohjavuoan pohja (halkaisija 27 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat. Voit tehdä piirakan myös suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (30 x 24 cm).
- Sekoita pehmeään voihin jauho-suola-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita piirakkataikina nopeasti tasaiseksi.
- Vuoraa piirakkataikinalla irtopohjavuoan pohja ja reunat ylös asti. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Paista peruna-sipulisekoitusta n. 15 min Oivariini rasvassa paistokasarissa. Mausta, sekoita ja nosta pannu levyltä.
- Valuta anjoviksista liemi ja säästä se. Halkaise anjovisfileet pituussuunnassa. Lusikoi jäähtynyttä peruna-sipulisekoitusta vuokaan kerroksittain anjovisfileiden kanssa.
- Vatkaa kerman joukkoon anjovisliemi ja munat. Kaada seos vuokaan.
- Paista piirakkaa uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.
- Koristele. Tarjoa Janssonin piirakka raikkaan salaatin kera kuumana tai haaleana
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
185 kcal
Proteiini
4,9 g
Hiilihydraatti
19,4 g
Rasva
9,4 g
Tyydyttynyt rasva
4,9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- jauhettua valkopippuria
- varrellisia kapriksia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.