Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauheliha-sienipihvit

Jauheliha-sienipihvit kätkevät sisäänsä syksyn sienisatoa ja tuovat kivaa vaihtelua perinteisille jauhelihapihveille.

Jauheliha-sienipihvit
Jauheliha-sienipihvit

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 400 g naudanjauhelihaa, rasvaa 10 %
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pippurisekoitusta
  • 1 kananmuna
  • 1 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2-3 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® rasvaa
    Valio Oivariini® on täynnä herkullista makua. Rakastetun maun salaisuus on puhdas suomalainen voi, ja rapsiöljy…
    Valio Oivariini® 400 g normaalisuolainen HYLA®

Jogurtti-kapriskastike

  • ½ prk (à 400 g)
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 2 rkl kaprista
  • ½ tl rakuunaa
  • ½ tl suolaa

Ohje

  1. Esikäsittele sienet ja hienonna ne. (Jos käytät suolasieniä, kiehauta niistä ylimääräinen suola pois. Haperot, vahverot, tatit jne.: pilko puhdistetut sienet ja kuumenna hitaasti pannulla, kunnes neste on haihtunut.)
  2. Sekoita jauhelihaan mausteet, muna, kerma ja korppujauhot. Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Paista sienet ja sipuli pannulla Oivariini rasvassa. Yhdistä seos jauhelihataikinaan.
  3. Muotoile taikinasta pihvejä. Paista ne pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n.15 min.
  4. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa pihvejä kastikkeen, perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki

Jos käytät suolasieniä, vähennä tarpeen mukaan lisättävän suolan määrää

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 150 kcal
Proteiini 11 g
Hiilihydraatti 4,1 g
Rasva 10 g
Tyydyttynyt rasva 5,2 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search