Valmistusaika
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
40 min
Yhteensä
1 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 1½ rkl tuoretta persiljaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- n. 220 g (2,5 dl) esikäsiteltyjä metsäsieniä, esim. korvasieniä, tatteja
- 1 (250 g) purjo
- ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
-
2 dl
Valio Keittiön ruokakermaa 15 %Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 3 kananmunaa
-
1 pussi (150 g)
Valio Emmental raastettaValio Emmental punaleima juustoraaste on voimakasta ja aromaattista emmentaljuustoa kätevänä raasteena. Juustomestarimme kypsyttävät Valio Emmental…
- 1 dl tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Aloita piiraan valmistaminen nyppimällä hieman pehmenneen voin joukkoon jauhot ja hienonnettu persilja. Lisää lopuksi vesi. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 26 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
- Ruskista jauheliha voissa pannulla. Lisää hienonnetut, esikäsitellyt sienet. (Haihduta tuoreista sienistä pannulla ylimääräinen neste ennen jauhelihan joukkoon lisäämistä. Jos käytät tuoreita korvasieniä, muista keittää ne asianmukaisella tavalla myrkyn poistamiseksi tai käytä 2 tlk (à 200 / 110 g) keitettyjä, säilöttyjä korvasieniä.) Kuumenna seosta ja anna mahdollisen ylimääräisen nesteen vielä haihtua.
- Hienonna halkaistu ja pesty purjo. Lisää purjo pannulle. Paista sekoitellen. Mausta. Ota pannu levyltä ja anna jäähtyä.
- Sekoita jauhelihaseokseen ruokakerma, munat, juustoraaste ja hienonnettu persilja. Maista täytettä, lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Kaada täyte taikinapohjalle.
- Paista piiras uunin ala/keskiosassa 200 asteessa n. 40 min tai kunnes kypsä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
215 kcal
Proteiini
9,8 g
Hiilihydraatti
9,9 g
Rasva
15,1 g
Tyydyttynyt rasva
8,3 g
Ravintokuitu
1,1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.