Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauheliha­burritot

Meksikolaiset jauhelihatäytteiset burritot ovat maistuvaa texmex-ruokaa koko perheelle. Etenkin nuorisolle tämä ruokalaji on kovin mieleinen. Jos pidät tulisemmasta ruoasta, lisää täytteeseen esim. jalopenoja tai tarjoa ne erikseen.

Jauhelihaburritot
Jauhelihaburritot

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2  (150 g) sipulia
  • 1 tlk (400/240 g) punaisia kidneypapuja, kypsiä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2-3  (n. 200 g) tomaattia
  • 1 prk (250 g)
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi chili on lempeän tulinen juustokastike, joka maistuu herkulliselta kylmänä tai…
    Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi e250g chili laktoositon
  • 8 vehnätortillaa, medium koko

Pinnalle

  • ½ pussia (à 150 g)
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 1-2  (150 g) sipulia
  • 1 tlk (400/240 g) punaisia kidneypapuja, kypsiä
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2-3  (n. 200 g) tomaattia
  • 1 prk (250 g) Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippiä chili
  • 8 vehnätortillaa, medium koko

Pinnalle

  • ½ pussia (à 150 g) Valio pizzajuusto raastetta

Ohje

  1. Kuori ja viipaloi sipuli. Huuhtele pavut juoksevan, kylmän veden alla lävikössä.
  2. Poista tomaateista halutessasi siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää lopussa sipuli ja mausteet. Paista vielä hetki, että sipulit hieman pehmenevät.
  4. Lisää pavut ja Koskenlaskija. Sekoita.
  5. Täytä tortillat lämpimällä jauhelihaseoksella. Ripottele päälle tomaatit. Pyöritä tortillat rulliksi.
  6. Nosta rullat vieri viereen saumapuolet alaspäin voideltuun tai leivinpaperilla pohjustettuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.
  7. Kuorruta uunin yläosassa 225 asteessa n. 10 min.

Vinkki

Jos valmistat täytteen etukäteen, esilämmitä sitä hieman ennen uuniin laittoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 237 kcal
Proteiini 13,4 g
Hiilihydraatti 16,1 g
Rasva 12,3 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 4,1 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1