Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauheliha­piirakka

Piirakka käy kokonaisesta ateriasta, kun sen kanssa tarjoaa vihersalaattia tai kevyen samettista sosekeittoa.

Jauhelihapiirakka
Jauhelihapiirakka

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
uunipellillinen
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl (500 g)
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 8 keskikokoista (500 g) keitettyä perunaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl suolaa
  • 5 keitettyä kananmunaa
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 15 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 tl pippurisekoitusta
  • 1 rkl (500 g) Valio voita
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 8 keskikokoista (500 g) keitettyä perunaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl Valio kevytmaitoa
  • ½ tl suolaa
  • 5 keitettyä kananmunaa
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 15 g Valio voita
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 tl pippurisekoitusta

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen nyppimällä voi, jauhot ja hienoksi raastetut, kuoritut perunat sekaisin. Lisää tarvittaessa vesi. Sekoita tasaiseksi. Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
  2. Laita riisit kiehuvaan veteen. Sekoita. Keitä n. 3 min. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Jäähdytä ja mausta suolalla.
  3. Keitä munat, jäähdytä ja hienonna.
  4. Ruskista pannulla voissa jauheliha ja hienonnetut sipulit. Mausta. Jäähdytä. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita hyvin.
  5. Puolita piirakkataikina. Kauli toisesta palasta uunipannun pohjan kokoinen, n. 1/2 cm:n paksuinen levy. Nosta se leivinpaperille uunipannulle. Levitä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy. Taita reunat piirakan alle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  6. Paista piirakka 200 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 30 min.

Vinkki

Käytä perunavoitaikina samana päivänä, säilytyksessä se muuttuu murenevaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 18,3 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1