Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jauhelihapiirakka

Piirakka käy kokonaisesta ateriasta, kun sen kanssa tarjoaa vihersalaattia tai kevyen samettista sosekeittoa.

Jauhelihapiirakka
Jauhelihapiirakka

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 rkl (500 g)
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 8 keskikokoista (500 g) keitettyä perunaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • ½ tl suolaa
  • 5 keitettyä kananmunaa
  • 400 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 2 isoa sipulia
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 tl pippurisekoitusta

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen nyppimällä voi, jauhot ja hienoksi raastetut, kuoritut perunat sekaisin. Lisää tarvittaessa vesi. Sekoita tasaiseksi. Muotoile piirakkataikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
  2. Laita riisit kiehuvaan veteen. Sekoita. Keitä n. 3 min. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Sekoita välillä, ettei pala pohjaan. Jäähdytä ja mausta suolalla.
  3. Keitä munat, jäähdytä ja hienonna.
  4. Ruskista pannulla voissa jauheliha ja hienonnetut sipulit. Mausta. Jäähdytä. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita hyvin.
  5. Puolita piirakkataikina. Kauli toisesta palasta uunipannun pohjan kokoinen, n. 1/2 cm:n paksuinen levy. Nosta se leivinpaperille uunipannulle. Levitä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy. Taita reunat piirakan alle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  6. Paista piirakka 200 asteessa uunin ala/keskiosassa n. 30 min.

Vinkki

Käytä perunavoitaikina samana päivänä, säilytyksessä se muuttuu murenevaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 231 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 18,3 g
Rasva 14,6 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search