Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jogurttimousse ja mehustettuja viinirypäleitä

Ihastuta vieraitasi tällä ylellisellä jälkiruoalla. Syvänpunainen, portviinillä maustettu siirappi ja raikas jogurttimousse solmivat yhdessä täydellisen makuliiton.

Jogurttimousse ja mehustettuja viinirypäleitä
Jogurttimousse ja mehustettuja viinirypäleitä

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 rkl sokeria
  • 1 liivatelehti
  • 1 prk (200 g)
    Rakastettu klassikko, raikas ja lohkeava Valio Bulgarian jogurtti sopii kylmiin jogurttijuomiin, salaattikastikkeisiin, marinadeihin ja jälkiruokiin.…
    Valio Bulgarian jogurtti 200 g

Siirappi

  • ½ dl sokeria
  • 2 dl portviiniä
  • 100 g tummia viinirypäleitä
  • 2 dl Valio Keittiön vispikermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 liivatelehti
  • 1 prk (200 g) Valio Bulgarian jogurttia

Siirappi

  • ½ dl sokeria
  • 2 dl portviiniä
  • 100 g tummia viinirypäleitä

Ohje

  1. Ota kermasta tilkkanen talteen kuumuutta kestävään kippoon. Vaahdota loput kermasta sokerin kanssa.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista kuivaksi.
  3. Lämmitä tilkkanen kermaa (esim. mikrossa) ja liota liivatelehdet tilkkaan kuumaa kermaa.
  4. Lisää kevyesti sekoittaen kerma jogurttiin ja lisää lopuksi liotettu liivatelehti.
  5. Annostele mousse laseihin tai maljoihin. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi
  6. Keitä kattilassa portviinistä ja sokerista siirappimainen kastike
  7. Puolita viinirypäleet ja sekoita siirapin joukkoon.
  8. Kaada tarjoiluhetkellä siirappia jogurttimoussen päälle ja nauti välittömästi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 1,8 g
Hiilihydraatti 15,5 g
Rasva 10,9 g
Tyydyttynyt rasva 6,3 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1