
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Kokenut kokkaaja
- Uuni200°C
Arvostele
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
Valkosuklaa-jogurttivaahto
-
½ prk (à 2 dl)
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- ½ vaniljatanko
- 200 g valkosuklaata
-
3 dl
Valio Keittiön turkkilainen jogurttiaPaksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
- 1 liivatelehti
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Mansikka-vadelmageeli
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl sokeria
- mansikoita kourallinen
- vadelmia kourallinen
- 1 dl vettä
- 2 tl agar agar -jauhetta
- 2 liivatelehteä
Madeleine
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
-
50 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Pähkinäcrumble
-
50 g
Valio normaalisuolaista voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl ruokokidesokeria
- ½ dl hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl hasselpähkinärouhetta
- ½ dl mantelirouhetta
- ½ dl saksanpähkinärouhetta
- 1 dl kaurahiutaleita
Paahdettu mansikka
- mansikoita
- ruokokidesokeria
Valkosuklaa-jogurttivaahto
- ½ prk (à 2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa
- ½ vaniljatanko
- 200 g valkosuklaata
- 3 dl Valio Keittiön turkkilainen jogurttia
- 1 liivatelehti
- 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa
Mansikka-vadelmageeli
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl sokeria
- mansikoita kourallinen
- vadelmia kourallinen
- 1 dl vettä
- 2 tl agar agar -jauhetta
- 2 liivatelehteä
Madeleine
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sitruunamehua
- 50 g Valio normaalisuolaista voita
Pähkinäcrumble
- 50 g Valio normaalisuolaista voita
- ½ dl ruokokidesokeria
- ½ dl hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl hasselpähkinärouhetta
- ½ dl mantelirouhetta
- ½ dl saksanpähkinärouhetta
- 1 dl kaurahiutaleita
Paahdettu mansikka
- mansikoita
- ruokokidesokeria
Jaa resepti
Ohje
Valkosuklaa-jogurttivaahto
- Kiehauta kerma ja puolikas vaniljatanko kattilassa. Sulata samalla valkosuklaa. Anna massojen jäähtyä ja sekoita ne turkkilaisen jogurtin kanssa.
- Sekoita kylmässä vedessä liotettu liivatelehti 1 rkl kiehuvaa vettä, ja lisää se massaan. Laita jääkaappiin viilenemään ja lepäämään.
- Vispaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen massan kanssa. Laita pursotinpussiin.
Mansikka-vadelmageeli
- Laita sitruunamehu, sokeri ja marjat kattilaan. Muussaa tuoreet marjat kattilassa samalla kun liesi lämpenee. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää agar agar ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja sekoita huolellisesti.
- Siivilöi laakeaan astiaan ja vie jääkaappiin. Leikkaa stanssilla haluamaasi muotoon.
Madeleine
- Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita varoen. Lisää sitruunanmehu ja sulatettu voi ja sekoita.
- Pursota voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 8 minuutin ajan.
Pähkinäcrumble
- Laita voi, sokeri, hunaja ja suola kattilaan ja sulata tasaiseksi. Sekoita mukaan pähkinät ja kaurahiutaleet.
- Levitä tasaisesti uunipellille, ja paahda uunissa välillä sekoitellen 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Crumble palaa helposti, joten muista tarkkailla paistosta.
Paahdettu mansikka
- Halkaise mansikat puoleksi, ja aseta uunipellille. Ripottele päälle ruokokidesokeria. Paahda 120-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Annoksen kokoaminen
- Aseta lautaselle stanssattu mansikka-vadelmageeli. Lusikoi päälle pähkinäcrumblea ja pursota valkosuklaa-jogurttivaahtoa. Asettele vierelle madeleine ja paahdettu mansikka.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
328 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
26,8 g
Rasva
21,9 g
Tyydyttynyt rasva
10,9 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mansikoita
- vadelmia
- mansikoita
- ruokokidesokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.