Siirry sisältöön

Jogurttivaahto, mansikkageeli ja pähkinäcrumble

Yhdeksännen jakson painetehtävässä kokattiin jogurtista. Iina valmisti hurmaavan jälkiruoan valkosuklaa-jogurttivaahdosta, pähkinäcrumbelsta, mansikka-vadelmageelistä, madeleinesta ja paahdetusta mansikasta. Valio Keittiön on MasterChef Suomi 2025 -ohjelman yhteistyökumppani.

Jogurttivaahto, mansikkageeli ja pähkinäcrumble
Jogurttivaahto, mansikkageeli ja pähkinäcrumble

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Valkosuklaa-jo­gurt­tivaahto

  • ½ prk (à 2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl laktoositon
  • ½ vaniljatanko
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio Keittiön turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 liivatelehti
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Mansikka-va­del­mageeli

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • mansikoita kourallinen
  • vadelmia kourallinen
  • 1 dl vettä
  • 2 tl agar agar -jauhetta
  • 2 liivatelehteä

Madeleine

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Pähkinäcrumble

  • 50 g
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl saksanpähkinärouhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita

Paahdettu mansikka

  • mansikoita
  • ruokokidesokeria

Valkosuklaa-jo­gurt­tivaahto

  • ½ prk (à 2 dl) Valio Keittiön kuohukermaa
  • ½ vaniljatanko
  • 200 g valkosuklaata
  • 3 dl Valio Keittiön turkkilainen jogurttia
  • 1 liivatelehti
  • 1 prk (2 dl) Valio Keittiön vispikermaa

Mansikka-va­del­mageeli

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria
  • mansikoita kourallinen
  • vadelmia kourallinen
  • 1 dl vettä
  • 2 tl agar agar -jauhetta
  • 2 liivatelehteä

Madeleine

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 50 g Valio normaalisuolaista voita

Pähkinäcrumble

  • 50 g Valio normaalisuolaista voita
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • ½ dl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl hasselpähkinärouhetta
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl saksanpähkinärouhetta
  • 1 dl kaurahiutaleita

Paahdettu mansikka

  • mansikoita
  • ruokokidesokeria

Ohje

Valkosuklaa-jo­gurt­tivaahto

  1. Kiehauta kerma ja puolikas vaniljatanko kattilassa. Sulata samalla valkosuklaa. Anna massojen jäähtyä ja sekoita ne turkkilaisen jogurtin kanssa.
  2. Sekoita kylmässä vedessä liotettu liivatelehti 1 rkl kiehuvaa vettä, ja lisää se massaan. Laita jääkaappiin viilenemään ja lepäämään.
  3. Vispaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita jäähtyneen massan kanssa. Laita pursotinpussiin.

Mansikka-va­del­mageeli

  1. Laita sitruunamehu, sokeri ja marjat kattilaan. Muussaa tuoreet marjat kattilassa samalla kun liesi lämpenee. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää agar agar ja sekoita huolellisesti. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet ja sekoita huolellisesti.
  3. Siivilöi laakeaan astiaan ja vie jääkaappiin. Leikkaa stanssilla haluamaasi muotoon.

Madeleine

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita varoen. Lisää sitruunanmehu ja sulatettu voi ja sekoita.
  2. Pursota voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 8 minuutin ajan.

Pähkinäcrumble

  1. Laita voi, sokeri, hunaja ja suola kattilaan ja sulata tasaiseksi. Sekoita mukaan pähkinät ja kaurahiutaleet.
  2. Levitä tasaisesti uunipellille, ja paahda uunissa välillä sekoitellen 200 asteessa noin 15–20 minuuttia. Crumble palaa helposti, joten muista tarkkailla paistosta.

Paahdettu mansikka

  1. Halkaise mansikat puoleksi, ja aseta uunipellille. Ripottele päälle ruokokidesokeria. Paahda 120-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Annoksen kokoaminen

  1. Aseta lautaselle stanssattu mansikka-vadelmageeli. Lusikoi päälle pähkinäcrumblea ja pursota valkosuklaa-jogurttivaahtoa. Asettele vierelle madeleine ja paahdettu mansikka.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 328 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 26,8 g
Rasva 21,9 g
Tyydyttynyt rasva 10,9 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1