Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 15 min
Yhteensä
2 h 45 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni170°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 1½ dl sokeria
- 3 keltuaista
- 2¼ dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
-
1½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
Marenki
- 3 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 25 g tummaa suklaata
- 50 g (1 dl) kuorellisia mantelilastuja
Täytteet
-
4 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 (200 g)
Valio kinuskikreemiäTäyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
- 300 g mustaherukoita
- 2-3 rkl sokeria
- 1 rkl chia-siemeniä
- 1 tl kardemummaa
Koristeluun
- 0 kg mustaherukoita ja tuoretta viikunaa
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita joukkoon kuivat aineet seoksena vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille kolmeksi ympyräksi (ø 18 - 20 cm) rengasvuokien sisään. (Voit myös tehdä ohjeella yhden uunipellillisen.)
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Sekoita joukkoon lopuksi etikka. Lusikoi marenki aaltoilevasti pohjan päälle. Valuta pinnalle sulatettua suklaata ja marmoroi lusikan kärjellä. Ripota mantelilastut pinnalle. Paista kiertoilmalla 170 asteessa 15 min. Anna pohjien jäähtyä hyvin.
- Keitä mustaherukoita, sokeria ja chian-siemeniä keskilämmöllä 10 min. Mausta kardemummalla ja anna jäähtyä hyvin.
- Kokoa kakku. Jos teit pohjan pellillisenä, leikkaa se kolmeen osaan. Vatkaa kerma ja kreemi jämäkäksi vaahdoksi. Nosta pohja tarjoiluvadille varoen. Levitä puolet kinuskikermasta ja mustaherukkahillokkeesta pohjalle. Nosta toinen pohja päälle ja täytä samoin. Nosta kolmas britapohja kanneksi. Koristele herukoilla ja viikunoilla. Tarjoa heti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
304 kcal
Proteiini
4,1 g
Hiilihydraatti
28,9 g
Rasva
18,7 g
Tyydyttynyt rasva
9,7 g
Ravintokuitu
2,1 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustaherukoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.