Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h 15 min
Yhteensä
4 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 400 g piparkakkutaikinaa
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte
- 2 liivatetta
- 120 g kuivattuja hedelmiä, pehmeitä
-
2 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 rkl rommia tai puolukka-/ -luumulikööriä
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Koristeluun
- 120 g kuivattuja hedelmiä ja manteleita
- 0 kg kanelitankoja
Jaa resepti
Ohje
- Voitele piirakkavuoka (Ø 22 - 24 cm). Kauli taikina pyöreäksi, n. 2 mm paksuiseksi levyksi ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Tasaa reunat.
- Muotoile reunapaloista jäänyt taikina suorakaiteen muotoiseksi pötköksi ja laita jääkaappiin.
- Paista piirakkapohja vaalean ruskeaksi uunin alatasolla 175 asteessa 12 -15 min. Pohja saa jäädä hieman pehmeäksi. Paistoaikaan vaikuttaa vuoan materiaali (keraaminen vuoka vaatii n. 15 min, ohut metallinen irtopohjavuoka 12 - 13 min). Jäähdytä.
Täyte
- Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Hienonna tai kuutioi kuivatut hedelmät (esim. luumu, aprikoosi) pieniksi paloiksi. Leikkaa piparkakkutaikinapalasta pieniä kuutioita. Vaahdota kerma.
- Kiehauta rommi tai likööri esim. kahvikupissa mikrossa. Jos käytät rommia, lisää joukkoon ½ rkl sokeria. Sulata joukkoon puristetut liivatteet.
- Laita rahka kulhoon. Kaada liivateseos joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto, sekoita.
- Kaada puolet täytteestä piirakkapohjalle. Ripottele päälle hedelmät ja taikinakuutiot (jätä osa koristeluun).
- Levitä päälle loppu täyte. Tasoita.
- Hyydytä 4 h tai seuraavaan päivään.
- Koristele kuivatuilla hedelmillä, manteleilla, piparkakkutaikinakuutioilla ja kanelitangoilla.
- Tarjoa kahvipöydässä tai kuuman glögin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
290 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
32,5 g
Rasva
13,6 g
Tyydyttynyt rasva
6,7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kanelitankoja
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.