Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
31 h 15 min
Yhteensä
31 h 35 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni175°C
Arvostele
4.67
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
joulukinkku
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (n. 6 kg) kinkku
Sinappihuntu
- 1 dl luumumarmeladia
-
2 pussia (à 150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Jaa resepti
Ohje
- Ota (sulanut) kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Muistathan varata tarpeeksi aikaa kinkun sulamiseen, sillä ohjeen kokoinen kinkku sulaa viileässä 2 - 3 vrk
- Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila.
- Paista kinkkua ensin puoli tuntia 175 asteessa ja pienennä lämpötila sitten 110 - 125 asteeseen. Voit arvioida paistoajan laskemalla n. tunnin paistoaikaa lihakiloa kohti.
- Ota kinkku pois, kun lämpömittari osoittaa 73 astetta. Jos pidät ylikypsästä kinkusta, anna lämpötilan kohota 78 asteeseen (nyrkkisääntönä 1 tunti / 1 lihakilo + 1 t uunille). Poista tarvittaessa verkko.
AURAhuntu
- Poista kinkusta kamara ja osa silavaa. Voitele pinta luumumarmeladilla ja ripottele päälle AURA muru.
- Kuorruta kinkkua 250 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä.
- Siirrä kinkku tarjoiluvadille. Nauti.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
222 kcal
Proteiini
18,4 g
Hiilihydraatti
1 g
Rasva
16,2 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.