Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulukinkku & sinappihuntu

Kinkunpaisto-ohje kannattaa tarkistaa aina kinkunvalmistajan pakkauksesta tai lihamestarilta lihatiskiltä ostettaessa. Tässä perusohje kinkun paistamiseen ja sinappihunnun tekoon.

Joulukinkku & sinappihuntu
Joulukinkku & sinappihuntu

Ainesosat

joulukinkku

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (5 kg) kinkku

Sinappihuntu

  • 1 dl sinappia
  • ½ rkl sokeria
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 0 kg kokonaisia neilikoita

Ohje

  1. Ota (sulanut) kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Muistathan varata tarpeeksi aikaa kinkun sulamiseen, sillä ohjeen kokoinen kinkku sulaa viileässä 2 - 3 vrk
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila
  3. Paista kinkkua miedossa uunilämmössä 110 - 125 asteessa. Voit arvioida paistoajan laskemalla n. tunti lihakiloa kohti.
  4. Ota kinkku pois, kun lämpömittari osoittaa 73 astetta. Jos pidät ylikypsästä kinkusta, anna lämpötilan kohota 78 asteeseen (nyrkkisääntönä 1 tunti / 1 lihakilo + 1 t uunille). Poista tarvittaessa verkko.

Sinappihuntu

  1. Poista kinkusta kamara ja osa silavaa. Voitele pinta sinapilla ja ripottele päälle n. 1/2 rkl sokeria ja korppujauhoja.
  2. Joulukinkku
  3. Mikäli haluat koristella pinnan kokonaisilla neilikoilla, tee siihen veitsellä n. 1 cm:n syvyisin viilloin vinoneliöitä. Työnnä vinoneliöiden keskelle neilikat.
  4. Joulukinkku sinappihunnulla
  5. Ruskista kinkkua uunipellillä 250 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
  6. Siirrä kinkku tarjoiluvadille.

Vinkki

Kinkun paistolientä voi käyttää kastikkeen valmistukseen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 215 kcal
Proteiini 18,5 g
Hiilihydraatti 0,8 g
Rasva 15,5 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kokonaisia neilikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search