Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
5 h 30 min
Yhteensä
5 h 50 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni125°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
4 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
joulukinkku
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (5 kg) kinkku
Sinappihuntu
- 1 dl sinappia
- ½ rkl sokeria
- 3 rkl korppujauhoja
- 0 kg kokonaisia neilikoita
Jaa resepti
Ohje
- Ota (sulanut) kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Muistathan varata tarpeeksi aikaa kinkun sulamiseen, sillä ohjeen kokoinen kinkku sulaa viileässä 2 - 3 vrk
- Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle siten, että kamarapuoli tulee ylöspäin. Lisää uunipannulle hiukan vettä. Näin kinkusta sulava rasva ei pala uunipannulla. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan siten, että se ei ota kiinni luuhun. Kinkun lähtölämpötila ennen paistamista olisi hyvä olla n. 10 astetta eli suunnilleen jääkaappilämpötila
- Paista kinkkua miedossa uunilämmössä 110 - 125 asteessa. Voit arvioida paistoajan laskemalla n. tunti lihakiloa kohti.
- Ota kinkku pois, kun lämpömittari osoittaa 73 astetta. Jos pidät ylikypsästä kinkusta, anna lämpötilan kohota 78 asteeseen (nyrkkisääntönä 1 tunti / 1 lihakilo + 1 t uunille). Poista tarvittaessa verkko.
Sinappihuntu
- Poista kinkusta kamara ja osa silavaa. Voitele pinta sinapilla ja ripottele päälle n. 1/2 rkl sokeria ja korppujauhoja.
- Mikäli haluat koristella pinnan kokonaisilla neilikoilla, tee siihen veitsellä n. 1 cm:n syvyisin viilloin vinoneliöitä. Työnnä vinoneliöiden keskelle neilikat.
- Ruskista kinkkua uunipellillä 250 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
- Siirrä kinkku tarjoiluvadille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
215 kcal
Proteiini
18,5 g
Hiilihydraatti
0,8 g
Rasva
15,5 g
Tyydyttynyt rasva
5,3 g
Ravintokuitu
0,1 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kokonaisia neilikoita
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.