Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
45 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
- Uuni225°C
Arvostele
3.8
tähteä viidestä
5 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 (700-800 g) kirjolohifilee
- ½ tl suolaa
- ½ tl piparkakkumaustetta
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
- ½ dl kuorellisia manteleita ja/tai pekaanipähkinöitä
- 1 viipale (25 g) ruisleipää
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl (25 g) kuivattuja karpaloita
- 2 rkl hienonnettua timjamia
Rosollikastike kalalle
-
2 dl
Valio Keittiön kuohukermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 tl karpalo- tai puolukkajauhetta
- 1 tl väkiviinaetikkaa
Koristeluun
- 0 kg pakastekarpaloita
- 0 kg tuoretta timjamia
Jaa resepti
Ohje
- Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla, piparkakkumausteella ja pippurilla.
- Rouhi karpalot ja mantelit ja/tai pähkinät. Hienonna ruisleipä. Jos ruisleipä on tuoretta, paahda se ensin leivänpaahtimessa.
- Pehmennä voi lähes voisulaksi. Yhdistä kuorutteen ainekset. Levitä kalafileelle.
- Kypsennä ensin uunin yläosassa 225 asteessa 10 min ja siirrä sitten alemmas. Valele kuorrutetta valuneella voisulalla. Jatka kypsentämistä vielä n. 20 min. Paistoaika riippuu kirjolohifileen paksuudesta.
Karpalorosollikastike
- Vaahdota kerma, sokeri, suola ja marjajauhe löysäksi vaahdoksi. Mausta etikalla.
- Tarjoa joululohi kastikkeineen peruna- tai kasvislisukkeiden (esim. laatikot) kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
233 kcal
Proteiini
12,1 g
Hiilihydraatti
3,6 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- suolaa
- pakastekarpaloita
- tuoretta timjamia
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.