Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Jouluomenapavlovat

Annospavlovat maistuvat esimerkiksi joulupöydän jälkiruokana. Täytteenä Hehku juomaan keitettyä omenahilloketta ja vaniljakreemivaahtoa.

Jouluomenapavlovat
Jouluomenapavlovat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4 valkuaista
  • 2½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl maissitärkkelystä

Omenahilloke

  • 2 dl
    Valio Hehku juomaa
    Valio Hehku® on ihastuttava, mausteisen talvinen rypälejuoma, joka saa makunsa neilikasta, kanelista, kirsikasta, vanilliinista ja…
    Valio Hehku® 1 l mausteinen rypälejuoma kausituote
  • 2 dl hillosokeria
  • 4 hapahkoa omenaa

Täyte

  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio Keittiön kuohukermaa laktoositon
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositon
  • 1 prk (200 g) Valio vaniljakreemiä
  • ripaus jauhettua kanelia

Ohje

  1. Kuumenna uuni 120 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Sihtaa joukkoon lopuksi maissitärkkelys. Sekoita.
  3. Pursota leivinpaperille uunipellille kahdeksan (n. ø 8 cm) marenkia. Muotoile marengit lusikalla pesiksi. Pursota myös kahdeksan pientä marenkia, joilla annokset lopuksi koristellaan.
  4. Paista uunin keskitasolla 1 h. Anna jäähtyä. Siirrä tarjoiluvadille tai lautasille.
  5. Keitä Hehku juomaa ja hillosokeria 10 min, kunnes seos hiukan paksunee. Kuori ja kuutioi omenat, lisää kuuman liemen joukkoon ja anna jäähtyä hyvin.
  6. Vaahdota kerma ja vaniljakreemi yhdessä kuohkeaksi vaahdoksi.
  7. Annostele omenahilloketta marenkipesille ja pursota tai lusikoi vaniljavaahtoa päälle. Asettele pikkumarengit kansiksi ja ripottele kevyesti kanelia pintaan.

Vinkki

Pohjat voi tehdä edellisenä päivänä. Säilytä huoneenlämmössä ilmavasti peitettynä. Voit myös käyttää valmiita annosmarenkipohjia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 196 kcal
Proteiini 1,4 g
Hiilihydraatti 30,8 g
Rasva 7,1 g
Tyydyttynyt rasva 4,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • jauhettua kanelia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search