Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulupavlova

Joulun pavlova on kuin lumilyhty, jossa valkoiset marengit maistuvat jouluisella luumu-kanelimaulla. Yllätyksenä pohjalla on myös piparipalat. Saat ohjeesta helposti gluteenittoman jättämällä piparit pois.

Joulupavlova
Joulupavlova

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 6 valkuaista
  • 320 g (3,75 dl) sokeria
  • 1 tl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 25 g piparkakkuja (ohuita) paloiteltuna
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneli
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön maustettu rahka 200 g luumu-kaneli laktoositon
  • 4 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 2 dl kirsikkahilloa
  • 0 kg tuoreita kirsikoita tai luumuja

Voiteluun

  • 0 kg öljyä tai voita

Ohje

  1. Katso ensin Joulupavlovan valmistusvideo:
  2. Säädä uuni 100 asteeseen. Aseta ohuelti voideltu leivinpaperi uunipellille.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää, lisää etikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kätevimmin teet marengit pursotinpussilla. Laita vaahto pussiin ja leikkaa kärkeen ø 4 cm:n kokoinen aukko.
  5. Pursota leivinpaperille ensin ø 25 cm kokoinen pyöreä marenkikakkupohja. Painele päälle / upota osittain piparkakkupaloja. Pursota marenkipohjan päälle reunaa kiertämään pallomaisia kekoja vieri viereen.
  6. Pursota lisäksi samalle leivinpaperille reilunkokoisia marenkeja 18 - 20 kpl.
  7. Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min - 2 h. Marenkikakkupohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi, kun taas yksittäisten marenkien tulee olla kuivia ja rapsakoita.
  8. Siirrä jäähtynyt pohja kakkuvadille.
  9. Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua: Asettele marengit, rahka ja kermavaahto kerroksittain keoksi.
  10. Viimeistele hillolla. Koristele halutessasi tuoreilla kirsikoilla tai luumulohkoilla.

VINKIT

  1. Marengit voi tehdä viikkoja ennen tarjoilua. Ne säilyvät ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä.


  2. Mausta rahka rommitilkkasella ja ripauksella sokeria.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal
Proteiini 4 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 11,8 g
Tyydyttynyt rasva 6,8 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoreita kirsikoita
  • öljyä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search