Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
2 h
Yhteensä
3 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni100°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 6 valkuaista
- 320 g (3,75 dl) sokeria
- 1 tl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 25 g piparkakkuja (ohuita) paloiteltuna
-
2 prk (à 200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa luumu-kaneliValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
4 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 2 dl kirsikkahilloa
- 0 kg tuoreita kirsikoita tai luumuja
Voiteluun
- 0 kg öljyä tai voita
Jaa resepti
Ohje
- Katso ensin Joulupavlovan valmistusvideo:
- Säädä uuni 100 asteeseen. Aseta ohuelti voideltu leivinpaperi uunipellille.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Kun seos on kiiltävää, lisää etikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi.
- Kätevimmin teet marengit pursotinpussilla. Laita vaahto pussiin ja leikkaa kärkeen ø 4 cm:n kokoinen aukko.
- Pursota leivinpaperille ensin ø 25 cm kokoinen pyöreä marenkikakkupohja. Painele päälle / upota osittain piparkakkupaloja. Pursota marenkipohjan päälle reunaa kiertämään pallomaisia kekoja vieri viereen.
- Pursota lisäksi samalle leivinpaperille reilunkokoisia marenkeja 18 - 20 kpl.
- Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min - 2 h. Marenkikakkupohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi, kun taas yksittäisten marenkien tulee olla kuivia ja rapsakoita.
- Siirrä jäähtynyt pohja kakkuvadille.
- Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua: Asettele marengit, rahka ja kermavaahto kerroksittain keoksi.
- Viimeistele hillolla. Koristele halutessasi tuoreilla kirsikoilla tai luumulohkoilla.
VINKIT
- Marengit voi tehdä viikkoja ennen tarjoilua. Ne säilyvät ilmavassa rasiassa huoneenlämmössä.
-
Mausta rahka rommitilkkasella ja ripauksella sokeria.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
248 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatti
31,3 g
Rasva
11,8 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
0,2 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- tuoreita kirsikoita
- öljyä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.