Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulupavlovat

Marenkiset joulupavlovat saavat täytteekseen makean kinuskisydämen ja mausteisen piparkkakkumoussen. Marenkikuoret voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja täyttää vasta juuri ennen tarjoilua.

Joulupavlovat
Joulupavlovat

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1½ tl maissitärkkelystä

Täyte

  • ½ prk (à 200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio Keittiön kinuskikreemi 200 g laktoositon
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® piparkakku tuorejuustoa
    Valio Viola® piparkakku on pehmeän täyteläinen sesongin suosikkituorejuusto, jossa maistuvat aidot piparkakkumausteet kaneli, inkivääri, neilikka…
    Valio Viola® e200 g piparkakku tuorejuusto laktoositon
  • 1 prk (2 dl)
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon

Viimeistelyyn

  • 0 kg tummaa suklaata, sulatettuna
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä vatkaamisen aikana.
  2. Sekoita valmiiseen vaahtoon sitruunamehu ja maissitärkkelys.
  3. Lusikoi marenkivaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin (jos et halua pursottaa marenkia voit myös lusikoida vaahdosta nokareita pellille). Pursota 12 pientä pyöreää ruusuketta leivinpaperoidulle uunipellille. Tee ruusukkeisiin keskelle lusikalla painauma.
  4. Kypsennä marengit uunissa 120 asteessa 1 h. Anna jäähtyä hyvin.
  5. Lusikoi kinuskikreemiä marenkien pohjalle.
  6. Vaahdota tuorejuusto ja kerma kuohkeaksi. Siirrä pursotinpussiin ja pursota marenkipesille.
  7. Viimeistele pavlovat sulatetulla suklaalla ja tomusokerilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 276 kcal
Proteiini 4,1 g
Hiilihydraatti 28,8 g
Rasva 16,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,5 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tummaa suklaata
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search