Valmistusaika
Aktiivinen
3 h
Passiivinen
20 h
Yhteensä
23 h
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni200°C
Arvostele
4.56
tähteä viidestä
9 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 2 dl siirappia
- 2 tl kanelia
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
-
400 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 dl sokeria
- 1 kananmuna
-
2 dl
Valio kuohukermaa laktoositonValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
- 3 tl ruokasoodaa
- 14 dl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Kuumenna siirappi ja lisää siihen mausteet. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, ettei taikina sitkisty.
- Anna kovettua viileässä seuraavaan päivään.
- Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli kukin levyksi ja irrota se alustasta. Ota muotilla piparkakkuja
- Paista 200 asteessa n. 5 min / pellillinen
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
423 kcal
Proteiini
5,3 g
Hiilihydraatti
58,6 g
Rasva
18,2 g
Tyydyttynyt rasva
10,4 g
Ravintokuitu
1,5 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.