Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
10 min
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
kpl
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKermaviilivoitaikina
-
150 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön kermaviiliäValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
Täyte
-
1 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 1 (80 g) sipuli
- 4 dl kinkkua suikaloituna
- 2 rkl sinappia
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Voiteluun
- 0 kg kananmunaa
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita pehmeään voihin jauho-leivinjauheseos. Lisää kermaviili. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa, suorakaiteen muotoiseksi taputeltuna kelmun sisällä.
- Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa, anna jäähtyä. Sekoita joukkoon muut täytteen ainekset.
- Kauli taikina ja ota pyöreällä joulutorttumuotilla 24 pohjaa. Säästä yli jäävät taikinapalat.
- Jaa täyte puolelle pohjista, 2 rkl/pohja. Nosta toiset puolet kansiksi, ummista reunat huolellisesti, esim.haarukalla.
- Käytä ylimääräiset taikinapalat possuille korviksi, silmiksi ja kärsäksi. Pistä hammastikulla kärsään kaksi reikää eli sieraimet. Pistä myös silmien keskelle pienet reiät, samalla taikinapalat kiinnittyvät paremmin.
- Voitele munalla. Paista 225 asteessa 10 - 15 min.
KORISTELUVINKKEJÄ
- Leikkaa possun korvat kaulitusta taikinalevystä veitsen avulla. Kärsät voi ottaa esim. kardemummaputkilon suulla tai pyöritellä pieniä taikinapalloja ja litistää ne. Silmät voi tehdä aivan pienistä taikinapalloista ja litistää ne paikoilleen.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
305 kcal
Proteiini
8,4 g
Hiilihydraatti
25,8 g
Rasva
18,5 g
Tyydyttynyt rasva
9,4 g
Ravintokuitu
1,3 g
Suola
0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- kananmunaa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.