Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Joulusinappi

Luumuinen sinappi maistuu joulupöydässä kinkun tai kalkkunan kanssa. Tee sinappia kerralla enemmän ja anna osa ruokalahjaksi ystäville.

Joulusinappi
Joulusinappi

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 50 g (1,25 dl) sinappijauhetta
  • 1½ dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 kananmuna
  • 1½ dl luumumarmeladia
  • 2 rkl punssia tai konjakkia

Ohje

  1. Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauhot paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon kerma, muna, luumumarmeladi (ja punssi/konjakki). Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
  2. Nosta kattila levyltä. Kaada sinappi pieniin lasipurkkeihin. Sulje kannet ja jäähdytä.

Vinkki

Luumusinappi säilyy jääkaapissa 3 - 4 viikkoa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 246 kcal
Proteiini 3,8 g
Hiilihydraatti 37,8 g
Rasva 8,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search