Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 30 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.4
tähteä viidestä
10 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLettutaikina
- 3 kananmunaa
-
6 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Mansikka-raparperihillo
- 125 g raparperia
- 125 g mansikoita
- 2 rkl vettä
- 1½ dl hillosokeria
Mascarponevaahto
-
4 dl
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 rasia (200 g)
Valio Keittiön mascarponeaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 1 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Lisäksi
-
0 kg
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 250 g tuoreita mansikoita
- 0 kg syötäviä kukkia
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet, vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
- Valmista taikinan turvotessa hillo. Huuhtele ja paloittele raparperi n. 1cm viipaleiksi. Laita raparperi, mansikat ja vesi kattilaan, kuumenna. Sekoita sokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen n.15 min. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto ja jäähdytä hillo.
- Paista lettutaikinasta 10 kpl ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla (pannun pohjan halkaisija n. 20 cm).
- Yhdistä mascarpone ja kerma, vaahdota kuohkeaksi. Mausta vaahto sokerilla.
- Aseta neljä lettua limittäin pyöreän kakkuvuoan (ø 20 cm) reunoille siten että jokaisen letun puoliväli asettuu vuoan reunaan: puolet letusta on vuoan sisäpuolella ja puolet vuoan ulkopuolella. Aseta yksi lettu vuoan pohjalle.
- Levitä 1/3 vaahtoa vuokaan letun pinnalle. Levitä päälle 1/3 hilloa. Aseta hillon päälle lettu ja jatka kokoamista vielä kaksi täytekerrosväliä.
- Aseta kaksi viimeistä lettua päällekkäin täytteen päälle. Taita vuoan ylitulevat reunaletut pohjaletun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin.
- Kumoa kakku ennen tarjoilua. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa lettukakku lautaselle. Koristele kakku mansikoilla, syötävillä kukilla ja tomusokerilla. Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
190 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
17,1 g
Rasva
11,7 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,7 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- Valio Oivariini® juoksevaa
- syötäviä kukkia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.