Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juhannuksen lettukakku

Kokoa näyttävä kesäkakku kaikkien rakastamista letuista, mansikka-raparperihillosta ja mascarponevaahdosta.

Juhannuksen lettukakku
Juhannuksen lettukakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lettutaikina

  • 3 kananmunaa
  • 6 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Mansikka-raparperihillo

  • 125 g raparperia
  • 125 g mansikoita
  • 2 rkl vettä
  • 1½ dl hillosokeria

Mascarponevaahto

  • 4 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Keittiön mascarponea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositon
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Lisäksi

  • 0 kg
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 250 g tuoreita mansikoita
  • 0 kg syötäviä kukkia
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää taikinaan n. 2 dl maitoa ja muut aineet, vatkaa tasaiseksi. Lisää loppu maito ja sekoita. Anna turvota 30 min.
  2. Valmista taikinan turvotessa hillo. Huuhtele ja paloittele raparperi n. 1cm viipaleiksi. Laita raparperi, mansikat ja vesi kattilaan, kuumenna. Sekoita sokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen n.15 min. Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto ja jäähdytä hillo.
  3. Paista lettutaikinasta 10 kpl ohukaisia Oivariini rasvassa pannulla (pannun pohjan halkaisija n. 20 cm).
  4. Yhdistä mascarpone ja kerma, vaahdota kuohkeaksi. Mausta vaahto sokerilla.
  5. Aseta neljä lettua limittäin pyöreän kakkuvuoan (ø 20 cm) reunoille siten että jokaisen letun puoliväli asettuu vuoan reunaan: puolet letusta on vuoan sisäpuolella ja puolet vuoan ulkopuolella. Aseta yksi lettu vuoan pohjalle.
  6. Levitä 1/3 vaahtoa vuokaan letun pinnalle. Levitä päälle 1/3 hilloa. Aseta hillon päälle lettu ja jatka kokoamista vielä kaksi täytekerrosväliä.
  7. Aseta kaksi viimeistä lettua päällekkäin täytteen päälle. Taita vuoan ylitulevat reunaletut pohjaletun pinnalle. Siirrä kakku jääkaappiin.
  8. Kumoa kakku ennen tarjoilua. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa lettukakku lautaselle. Koristele kakku mansikoilla, syötävillä kukilla ja tomusokerilla. Käytä kakun leikkaamiseen terävää veistä.

Vinkki

Oikaise korvaamalla raparperi-mansikkahillo valmiilla hillosäilykkeellä Voit paistaa letut jo edellisenä päivänä, jolloin kakun kokoaminen vie vain hetken.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 190 kcal
Proteiini 3,6 g
Hiilihydraatti 17,1 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio Oivariini® juoksevaa
  • syötäviä kukkia
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search