Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.33
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
viipaletta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Väliin
-
1 prk (2 dl)
Valio Keittiön vispikermaaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
-
1 prk (200 g)
Valio Keittiön maustettua rahkaa vaniljaValio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
- 250 g mansikoita
- ½ dl limetin mehua
- 2-3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Marenkikuorrutus
- 2 valkuaista
- 1¾ dl sokeria
- ¾ dl vettä
- 0 kg mustaa elintarvikeväriä
Jaa resepti
Ohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Kypsennä uunin keskiosassa 10 min.
- Kumoa pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi, mutta jätä se suojaksi torttupohjalle, ettei pohja ei kuivahda.
- Vatkaa kerma ja rahka vaahdoksi. Kuutioi mansikat. Sekoita mansikoiden joukkoon limetin mehu ja hienonnettu minttu.
- Levitä jäähtyneelle pohjalle ensin mansikat, sitten kerma rahkavaahto. Jätä n. 5 cm ala- ja yläreunasta tyhjäksi. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
- Vaahdota valkuaiset. Keitä sokeri-vesiseosta kattilassa n. 120-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, keitä liedestä ja kattilasta riippuen n. 3 - 7 min. Seos on sopivaa, kun kuplat harvenevat ja muuttuvat kiiltävän lasimaisiksi. Kaada kuuma sokerisiirappi valkuaisten joukkoon ohuena nauhana samalla vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes marenki on jämäkkää ja kiiltävää.
- Levitä marenki kääretortun pinnalle. Tee kapeita huippuja sinne tänne koivurungon tapaan. Polta huiput kaasupolttimella. Voit vahvistaa koivun rungon poltettuja, mustia osia maalaamalla mustalla elintarvikevärillä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
201 kcal
Proteiini
4,2 g
Hiilihydraatti
28 g
Rasva
7,6 g
Tyydyttynyt rasva
3,9 g
Ravintokuitu
0,5 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustaa elintarvikeväriä
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.