Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juhannusprinsessa

Prinsessakakku koristautuu juhannuksena valkoiseen kuorrutukseen ja kukkaseppeleeseen. Sisällä maistuu raikas raparperi ja täyteläinen vanilja.

Juhannusprinsessa
Juhannusprinsessa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Vanijakreemi

  • 2 prk (à 200 g) Valio vaniljakreemiä
  • 2 rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon

Raparperitäyte

  • 300 g raparperia paloiteltuna
  • 100 g mansikoita paloiteltuna
  • 2 rkl vettä
  • 1½ dl hillosokeria

Kuorrutus ja koristelu

  • 500 g valkoista sokerimassaa
  • 0 kg syötäviä kukkia
  • 0 kg tomusokeria

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
  3. Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 8 min.
  4. Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
  5. Sekoita vaniljakreemi ja tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin. Laita täyte kylmään odottamaan kakun täyttämistä.
  6. Valmista raparperitäyte. Kuumenna raparperit, mansikat ja vesi kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen n. 15 min. Jäähdytä.
  7. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 1,5 l) kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä torttupohjasta 4 erikokoista, kulhoon sopivaa ympyrää.
  8. Levitä väleihin ohuelti raparperitäytettä ja runsas kerros vaniljakreemiä, säästä kreemiä n. 1 dl kakun kuorruttamista varten. Aseta kansilevy päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
  9. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loppu vaniljakreemi ohuelti kakun päälle.
  10. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä massa pois. Koristele kakku kukilla seppeleen tyyliin.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 269 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 35,3 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • syötäviä kukkia
  • tomusokeria
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search