Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 25 min
Yhteensä
2 h 25 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
3 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKakkupohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ¾ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vanijakreemi
-
2 prk (à 200 g)
Valio vaniljakreemiäHerkullinen, käyttövalmis Valio vaniljakreemi tuo vaniljaista täyteläisyyttä kaikkeen leivontaan! Se sopii pulliin, piirakoihin ja kakun…
-
2 rasiaa (à 200 g)
Valio Viola® vanilja tuorejuustoaValio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
Raparperitäyte
- 300 g raparperia paloiteltuna
- 100 g mansikoita paloiteltuna
- 2 rkl vettä
- 1½ dl hillosokeria
Kuorrutus ja koristelu
- 500 g valkoista sokerimassaa
- 0 kg syötäviä kukkia
- 0 kg tomusokeria
Jaa resepti
Ohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita nostellen tasaiseksi.
- Kaada kakkutaikina leivinpaperille uunipellille. Paista uunin keskiosassa 8 min.
- Kumoa kääretorttulevy sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä.
- Sekoita vaniljakreemi ja tuorejuusto sähkövatkaimella sekaisin. Laita täyte kylmään odottamaan kakun täyttämistä.
- Valmista raparperitäyte. Kuumenna raparperit, mansikat ja vesi kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen n. 15 min. Jäähdytä.
- Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 1,5 l) kelmulla. Leikkaa jäähtyneestä torttupohjasta 4 erikokoista, kulhoon sopivaa ympyrää.
- Levitä väleihin ohuelti raparperitäytettä ja runsas kerros vaniljakreemiä, säästä kreemiä n. 1 dl kakun kuorruttamista varten. Aseta kansilevy päälle. Peitä kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Levitä loppu vaniljakreemi ohuelti kakun päälle.
- Kauli sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä levyksi ja siirrä se kakun päälle. Leikkaa reunojen yli menevä massa pois. Koristele kakku kukilla seppeleen tyyliin.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
269 kcal
Proteiini
5,5 g
Hiilihydraatti
35,3 g
Rasva
11,1 g
Tyydyttynyt rasva
3,3 g
Ravintokuitu
0,8 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- syötäviä kukkia
- tomusokeria
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.