Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juhannussalko

Suolaisen ystävä kattaa juhannus pöytään mansikkakakun sijaan tai rinnalle herkullisen savusiikarullan, joka voi samalla toimittaa juhannussalon virkaa.

Juhannussalko
Juhannussalko

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 5 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • tuoreita yrttejä ja versoja

Täyte

  • 400 g lämminsavusiikaa
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® kevyt yrtti tuo vaihtelua leivälle ja maustaa lempeästi myös keitot ja kastikkeet. Levitä…
    Valio Viola® kevyt e200 g yrtti tuorejuusto laktoositon
  • 100 g kurkkua
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua

Pohja

  • 5 kananmunaa
  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • tuoreita yrttejä ja versoja

Täyte

  • 400 g lämminsavusiikaa
  • 1 prk (150 g) Valio Keittiön crème fraîchea
  • ½ rasiaa (à 200 g) Valio Viola® yrtti tuorejuustoa
  • 100 g kurkkua
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua

Ohje

  1. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, leivinjauhe ja suola. Yhdistä valkuaisvaahto ja keltuais-tuorejuustoseos.
  3. Öljyä leivinpaperi ja painele siihen kauttaaltaan yrttejä ja versoja.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  5. Paista 150 asteessa 20 - 25 min. Anna jäähtyä.
  6. Vaahdota crème fraîche. Sekoita siika, crème fraîche vaahto, tuorejuusto, kurkkuraaste, hienonnettu tilli ja sitruunanmehu tahnaksi. Levitä tasaisesti levyn pinnalle.
  7. Kääri rullalle leivinpaperin avulla lyhyeltä sivulta aloittaen. Anna tekeytyä kylmässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 138 kcal
Proteiini 11,7 g
Hiilihydraatti 1,3 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,4 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 1,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Hei 👋 Autan mielelläni löytämään sopivan reseptin!

1